Tallinn valgustava teepinnaga ülekäiguradasid esialgu rohkem ei ehita

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulukestega ülekäigurada Suur-Ammeerika tänaval.
Tulukestega ülekäigurada Suur-Ammeerika tänaval. Foto: Raigo Pajula

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul pole tuleval aastal kavas juurde ehitada asfaldi sisse paigaldatud valgustitega ülekäiguradasid, sest need on suhteliselt kallid ning ainus taoline Tallinnas on sagedasti rikkis.

Multi ütles, et linn on katsetanud erinevaid lahendusi, kuidas ülekäiguradasid enam valgustada ja neile tähelepanu tõmmata ning ühe variandina ehitati ligi kaks aastat tagasi Suur-Ameerika tänavale ülekäigurada, kus tuled on paigaldatud asfaldi sisse.

Abilinnapea sõnul kasutatakse ülekäiguradade esile toomiseks veel spetsiaalseid kohtvalgusteid ehk vöötraja juures olevaid laternaid ning ka vilkuvaid foore. Mutli lausus, et asfaldi sisse rajatud valgustid on teistest lahendustest kallimad.

Samuti märkis ta, et Suur-Ameerika ülekäiguraja valgustusega on sagedasti probleeme ja see ei tööta korralikult. Ma ei oskagi öelda, kas valgustid on halvasti asfaldi sisse pandud või see süsteem on meie kliima jaoks liiga ebakindel, lisas abilinnapea.

2006. aasta detsembris Suur-Ameerika tänaval tööle pandud süsteemi puhul on tegu teepinnases ööpäev ringi valgust kiirgavate LED-lampide reaga, mis muudab ülekäiguraja autojuhile ka päikesevalgusega nähtavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles