Kalamajas muutub põhjalikult liikluskorraldus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluskorralduse muutused hakkavad pihta Põhja-Tallinna piirilt linnahalli juurest.
Liikluskorralduse muutused hakkavad pihta Põhja-Tallinna piirilt linnahalli juurest. Foto: Peeter Langovits

Tallinna transpordiamet kavandab liikluskorralduse muudatusi Kalamajas, et teha liiklus senisest sujuvamaks ja ohutumaks Põhja puiestee, Soo, Niine, Suurtüki, Suur-Rannavärava tänava ja Rannamäe tee piirkonnas. Ümberkorraldustega loodab amet ühele poole saada veel sel aastal.

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa sõnul tehakse praegu viimaseid ettevalmistusi liikluskorralduse muutmiseks Kalamajas. Esimese asjana pannakse välja suured selgitavad tahvlid, et autojuhid oleksid teadlikud eelolevatest muudatustest. Ta ei osanud veel öelda, millal täpselt hakatakse uusi liiklusmärke välja panema, kuid seda tehakse etapikaupa. Suure muudatuse käigus tuleb aga igal juhul tagada igapäevane liiklus neil tänavatel. Liikluskorralduse muutmisega tahab transpordiamet tänavu ühele poole saada, kuid paljugi sõltub sellest, kui kiiresti talv peale tuleb.

Rüütelmaa sõnul tekib ümberkorralduste tagajärjel ring, mis peaks parandama liikluse sujuvust. Põhja puiestee muutub alates linnahallist kuni Soo tänavani ühesuunaliseks ja kolmerealiseks. Sadama poolt tulevad sõidukid saavad Koplisse sõita mööda Soo tänavat, mis omakorda muutub teatud pikkuses kahesuunaliseks. Kopli poole saab sõita aga ka nii, et pöörata Soo tänava ristmikult vasakule ning sõita juba edasi kas Niine või Kotzebue tänavat pidi.

Niine tänav muutub kahesuunaliseks. Mööda seda tänavat Kopli poolt tulles saab pöörata ainult paremale Põhja puiesteele ning seejärel vasakule Suurtüki tänavale, mis muutub ühesuunaliseks. Ühesuunaliseks läheb ka Rannamäe tee ning Suur-Rannavärava tänav. See tähendab, et linnahalli poolt sõites ei saa enam pöörata vasakule Suur-Rannavärava tänavale. Mustamäe ja Haabersti poole liikumiseks tuleb sõita mööda Põhja puiesteed ja Suurtüki tänavat ning pöörata sealt paremale Rannamäe teele. Teine võimalus on pöörata Kotzebue tänavale ning sealt edasi Telliskivi tänavale. Rannamäe teelt enam vasakpööret Suurtüki tänavale teha ei saa.

«Üks põhjus, miks linnahalli poolt tulles keelame ära vasakpöörde Suur-Rannavärava tänavale, on see, et seal on väga ohtlik koht – ülekäigurajad ning ristumine trammiteega,» ütles Rüütelmaa. «Sealkandis tekivad tihti ummikud, samuti on üks takistus praegu ka mitme fooritsükliga Rannamäe tee ja Suurtüki tänava ristmik.»

Kuna Niine tänav läheb kahesuunaliseks, siis tuleb Rüütelmaa sõnul sealkandis ka parkimine üle vaadata. Uus liikluskorraldus võimaldab kergliiklusteedele senisest rohkem mõtelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles