Savisaar: Tallinna televisiooni vaatab iga viies inimene

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Priit Simson

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kinnitas neljapäeval volikogus arupärimisele vastates, et Tallinna televisiooni vaatab 20 protsenti inimestest ning et selle loomine oli valijate soov


Vastates reformierakondlasest linnavoliniku Ants Leemetsa küsimusele, mis on Tallinna televisiooni üleriigilise leviku eesmärk, kuulutas linnapea: «Selle otsuse tegi ikkagi lõppkokkuvõttes praegune kultuuriminister ja ma pean seda tema poolt õigeks otsuseks. Ma ütlen teile, et kui mina oleksin kultuuriminister sel momendil olnud, siis ma ilmselt oleksin teinud samasuguse otsuse. Ikkagi olukorras, kus juba praegu seda televisiooni vaatab ligikaudu 20 protsenti – iga viies inimene vaatab seda.»

«Mida te jutustate, teie võite siin opositsioonis mitte seda vaadata. Teie jaoks on kolm televisiooni: Fox1 mida nimetatakse ERRiks, Fox2 mida nimetatakse Kanal2ks ja Fox3 on teil ka. Vabandage, aga Tallinnas on väga palju rahvast, kes valis selle saali enamuse ja see osa rahvast vaatab Tallinna televisiooni. Aitäh!» lõpetas Savisaar.

Sotsiaaldemokraat Jaak Juske küsis Savisaare käest, miks on Tallinna linn sel aastal eraldanud lasteaedade remondiks 250 000 eurot, samal ajal Tallinna televisioonile aga 2,5 miljonit eurot.

Vastuse sai Juske pärast teistkordset küsimist ja see kõlas nii: «Ma ei ole teiega nõus. Ma tahaksin meelde tuletada ühte lihtsat asja. Kui vaadata näiteks paar päeva tagasi vastu võetud otsust, mis käsitles lasteaedade rahastamist. Siis võrreldes eelmiste aastatega lasteaedade rahastamine, lasteaedade remont, lasteaedade eest hoolitsemine on kasvanud kaks korda, üle kahe korra isegi. Samal ajal, kui võrrelda seda Tallinna televisiooniga, siis tehke mis tahate, sellist arvestust ei ole teil kuidagi võimalik välja tuua, et rahastamine oleks kasvanud kaks korda, kuigi võibolla oleks pidanud kasvama. Kui Jaak Juske tuleb välja sellise ettepanekuga, et Tallinna televisiooni rahastamist kaks korda suurendada, siis ma kinnitan teile, et me suhtume sellesse ettepanekusse tõsidusega. Ja tõenäoliselt ma peangi seda, millest te rääkisite, käsitlema vastava ettepanekuna. Aitäh!»

Aga veel enne seda, kui lasteaedade ja Tallinna televisiooni jõuti, tõi arupärimisele vastama pidanud Savisaar kuuldavale tiraadi IRLi esimehe Mart Laari tagasiastumise teemal.

«Vaat kui Mart Laar näiteks hiljuti ütles, et võibolla uus IRLi esimees tuleb väljastpoolt parteid, siis kohe järgmisel päeval helistas mulle üks ajakirjanik ja küsis, et kas nüüd on jutt sellest, et Keskerakond neelab IRLi alla ja ühendab need kaks parteid ära. Mina ütlesin: ärge kiirustage, meie tahame ikka jätkata demokraatia teel, ärgu saagu valesti aru. No aga ta vaatas mind niisuguse umbuskliku pilguga, et küllap ikkagi Laar vihjas sellele, et Isamaaliit läheb tugevama partei käepikenduseks,» seletas linnapea saalitäiele volinikele, kellel jäi üle vaid imestust tunda, kuidas linnapeal õnnestub telefonikõne ajal helistaja näoilmet ja pilku tabada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles