Keilas nõutakse koolilastele paremat toitlustamist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila kooli söökla.
Keila kooli söökla. Foto: kaader Reporter.ee videost

Harjumaal on Keila algkoolis ja ühisgümnaasiumis õppivate laste 24 vanemat kirjutanud alla petitsioonile, milles küsitakse, kas sellist sööki me oma lastele tahtsimegi.

Protesti algatas lapsevanem Alar Salu, kelle tütar koolitoidu üle talle kaebas, vahendab Reporter.ee.

Lapse jutu järgi olevat koolisööklas pakutav toit kesine ja maitsetu, lisaks ei saavat lapsed ka kõhtu täis. Salu ei hoia olukorra kirjeldamisel värve kokku. «Laste kommentaaridest parim on see, kui laps tuleb ja ütleb, et ta sõi täna supist mõlemad herned ära, rääkis Salu.

«Seal on teinud kontrollsöömisi nii lapsevanemad kui minu teada ka abilinnapea. Tegelikult ei olnud keegi neist osapooltest olukorraga rahul. Ega me ei oota lapsevanematena ka restoranipraadi, ootame pigem seda, et lapsed saaksid vastavalt nõuetele oma kõhud täis ja et see söök, mida neile pakutakse, oleks neile ka meeldiv,» rääkis ta.

Keila kooli mõlemat maja toitlustab hetkel hankelepingujärgselt OÜ Comlink alltöövõtja OÜ Päikeseketas.

Keila linnapea Tanel Mõistus ütles, et septembri algul pakuti lastele tõepoolest ainult suppi ning toidu kvaliteet jättis soovida, kuid nüüd on menüüs ka praed ja magustoidud  «Viimastel nädalatel ei ole probleeme olnud. Ka algkooli õppejuht ütles, et käis see nädal isiklikult siin iga päev söömas ja mõningad märkmed tal olid, aga üldjoontes võib öelda, et kvaliteet on hea,» rääkis ta.

Alar Salu ei jäta aga jonni ja kutsub kõiki Keila lapsevanemaid petitsiooniga ühinema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles