Kruusimäe kutsus üles abilinnapead tagasi astuma

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu liige Tarmo Kruusimäe.
Tallinna linnavolikogu liige Tarmo Kruusimäe. Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica (IRL) liige Tarmo Kruusimäe kutsus täna linnavolikogu istungil tagasi astuma Tallinna abilinnapead Taavi Aasa, kelle nõunik oli pistisekahtluse tõttu vahistatud Ivo Parbus.

«Millal te tagasi astute,» küsis Kruusimäe täna linnavolikogus. Ta märkis, et opositsioon on varem kaks korda keskerakondlast Aasa kutsunud ametist tagasi astuma.

«Kolm on kohtuseadus,» lausus Kruusimäe. «Ajakirjandusest võib lugeda, et seekord on abilinnapea vähemalt mõelnud tagasiastumisele.»

Tänavu märtsis esitas Kruusimäe parteikaaslane Nikolai Stelmach Aasale arupärimise küsimusega «Härra abilinnapea, millel Te tagasi astute?». Stelmach tegi Aasale etteheiteid seoses Saviliiva elamuprojektiga.

2006. aastal esitas reformierakondlane Taavi Rõivas arupärimise Aasale, mille lõpus oli küsimus - «Härra abilinnapea, millel Te tagasi astute?». Rõivas tegi etteheiteid seoses Pae karjääri projektiga, Harju tänavaääre ostmise ja Vabaduse väljaku autoparkla ehitamisega.

Praegu on Aas sattunud löögi alla seoses sellega, et tema nõunik Ivo Parbus on pistisekahtluse tõttu vahistatud. Kaitsepolitsei kahtlustab Parbust korduvas pistise võtmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles