Päästeamet nõuab riigikogu hoonele tuletõkkeuksi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu istungisaali esine koridor.
Riigikogu istungisaali esine koridor. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinnas Toompea lossikompleksi kontrollimas käinud päästeamet tegi ettekirjutuse, kus nõuab tuletõkkeuste paigaldamist riigikogu hoonele.

Päästeameti ettekirjutuse kohaselt tuleb parlamendil hiljemalt 2015. aastaks paigaldada tuletõkkeuksed Toompea lossi sellesse hoonesse, kus asub riigikogu istungite saal, teates parlamendi pressitalitus.

Ettekirjutuse kohaselt tuleb tuletõkkesektsioonide ehitamine lõpetada 2015. aastaks. «Tuletõkkesektsioonide ehitamist on alustatud, lõplikku maksumust ei oska täna veel öelda,» öeldi Postimehele Toompealt.

Kuna riigikogu hoone on muinsuskaitsealune mälestis, siis peab parlament lisaks päästeametile saama tuletõkkeuste paigaldamiseks kooskõlastuse ka Tallinna Kultuuriväärtuste Ametilt.

Kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitse osakonna juhtivspetsialisti Henry Kuninga sõnul pole riigikogu Kantselei selle küsimusega tema poole pöördunud. «Kuna ma pole projekti veel näinud, ei oska ma hetkel ka öelda, kuhu ning milliseid uksi soovitakse paigaldada ning kas need muudavad ka riigikogu hoone ilmet,» lisas ta.

Päästeameti ettekirjutuse kohaselt tuleb lõpetada riigikogu R-hoone tuletõkkesektsioonide moodustamine vastavalt projektile. Ehitis peab tule ja suitsu levimise takistamiseks, evakuatsiooni tagamiseks, päästetööde kergendamiseks ning varakahjude piiramiseks olema jaotatud tulelõkkesektsioonideks.

Ka tuleb koostada nõuetekohane tulekahju korral tegutsemise plaan, milles on kirjeldatud evakuatsiooni ja tulekahju korral tegutsemise korda. Vastavalt ettekirjutusele tuleb hiljemalt selle aasta 1. detsembriks korraldada Toompea lossis ka tuletõrjeõppus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles