Esinudist kaotas kohtulahingu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on nudistide rand Pirital.
Pildil on nudistide rand Pirital. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Kohtus Pirita linnaosa vanema käskkirja tühistamist taotlenud Olev Meremaa jäi loodetud võiduta.

Tallinna halduskohus otsustas täna jätta rahuldamata Olev Meremaa kaebuse Tallinna Pirita linnaosa vanema 29.04.2008 korralduse nr 1-2/75 tühistamise nõudes, teatas kohtu esindaja Postimees.ee'le.

Olev Meremaa palus kohtul tühistada Pirita linnaosa vanema korralduse, millega määrati Pirita randa alastiolemise ala.

Linnaosa vanema korralduse kohaselt on 15. maist 2008 kuni 15. septembrini 2008 Pirita supelranna Merivälja poolsest lõpust 180 meetri pikkuselt ja 30 meetri laiuselt veepiirist ette nähtud alasti viibimise piirkond.

Meremaa soovib kohtu kaudu kohustada linnaosavanemat eraldama nudistidele ja teistele alastikultuurlastele omaette rannaosa, kus neile oleks tagatud riides inimestega samaväärne puhkus.

«Mida Meremaa põhimõtteliselt soovib, on see, et mingile osale Pirita rannast enam riides inimesed üldse ei pääsekski,» kommenteeris kohtulahingu alguses seda soovi Pirita linnaosavanem Tiit Terik.

Oma soovi olevat Meremaa põhjendanud sellega, et riides inimesed käivad nudistide piirkonnas mitte kõige siivsamate mõtetega piidlemas.

Linnaosajuhi sõnul pole aga liikumispiirangu seadmine mõeldav, sest tegu on avaliku rannaga ning kallasrada peab olema nagunii avatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles