Savisaare hääletuses osales ka Lible Palamuselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaare korraldatud küsitluse kodulehekülg.
Edgar Savisaare korraldatud küsitluse kodulehekülg. Foto: www.sinuvalik2011.eu

«Savisaar küsib sinult...» võib lugeda Tallinna kodulehel üleskutset hääletada küsimuses, mis tuleks enne valmis ehitada – Tallinna Linnateater või Kultuurikatel, kuna mõlema jaoks linnal raha ei ole.


Eile õhtuks oli linnapeale Edgar Savisaarele otsustamiseks appi tõtanud enam kui 6000 inimest, neist paljud maakondadest üle Eesti ja kaugemaltki, isegi Ameerikast.



Veel teisipäeval oli Keskerakonna tellitud küsitlusele vastajate seas ka näiteks Kristjan Lible Palamuselt. Kui Postimees hakkas küsitluse legitiimsuse vastu huvi tundma, kadus Paunvere kellamehe nimi sootuks.



«Keskerakond on võltsinud linnateatri ja Kultuurikatla hääletustulemusi, kõrvaldades nimesid, kes lisaks hääletamisele lisasid kriitilise kommentaari,» teatas Postimehele teatritegelane Alar Sudak.



Tõepoolest on nimekirjast kadunud näiteks Berk Vaher ja Kertu Rajasaare, kelle kriitilisi märkusi küsitluse korraldamise kohta Postimees 19. novembril refereeris.



Sudak kinnitas, et kadunud on ka tema ning tema sõbra Maarek Puusepa hääled. «Hääletasin kaks korda, mõlemad hääled kadusid,» ütles Sudak.



Oma hääle kadumist on meediale kurtnud ka näitleja Andres Raag.



Samas on nimekirjas alles Eeduard Hernekaun Hundi­orult, K. Vant Ivangorodist, Toomas Kuulikindel ja teised ebatavaliste nimedega isikud.



Hääletuse idee on linnavalitsuselt, tellija Keskerakond ja teostaja OÜ Nitro Fx. Krediidiinfo andmetel on firmal 85 219 krooni maksuvõlga.



«Küsitluse korraldajaks on Tallinna linnavalitsus koostöös Keskerakonnaga ning kõik arved tasub Keskerakond,» kinnitas Keskerakonna peasekretär Priit Toobal, kelle nime võib leida linnateatri ehituse pooldajate seast.



Samas jättis Toobal vastamata küsimusele, miks valiti küsitluse läbiviijaks võlgades firma. Samuti ei avalikustanud ta, kui palju küsitluse tegemine maksab.



Toobali väitel ei otsusta linnavalitsus kultuuriobjektide rahastamise järjekorda suletud uste taga, vaid annab inimestele võimaluse ise otsustada. Otsustajate arv pole tema sõnul oluline, sest kui 2005. aastal küsis linnapea Tõnis Palts linlastest, kas püstitada vabadussammas Vabaduse väljakule või mujale, ütles oma arvamuse napilt üle 5000 inimese.



«Küsitluse tulemus läks siiski arvesse ja sellest juhindub praegu ka valitsus,» märkis Toobal.


Täna õhtuks peab linnavalitsus otsuse tegema, sest volikogu hakkab arutama järgmise aasta linnaeelarvet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles