Tallinn remondib tuleval aastal Ranna teed ja Tammsaare parki

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn ja Viimsi vald remondivad järgmisel aastal üheskoos ära Ranna tee.
Tallinn ja Viimsi vald remondivad järgmisel aastal üheskoos ära Ranna tee. Foto: Peeter Langovits

Suur osa Tallinna teede-ehituse mahust neelab ka tuleval aastal Ülemiste liiklussõlm, samuti jätkatakse kergliiklusteede ehitust ning parkide korrastamist.


Kommunaalameti juhataja asetäitja Peep Koppeli sõnul on rattateede rajamine hästi edenenud, sest Tallinn osaleb Harjumaa kergliiklusteede välisrahastusega projektis. «Kolm kergliiklusteed on juba valmis, varsti alustame neljanda ehitusega,» lubas Koppel.

Värskeim kergliiklustee on endisele raudteetammile rajatud teelõik Akadeemia tee ja Paldiski maantee vahel, mis sai valmis kaks nädalat tagasi. Sel suvel jõudis lõpule ka Valdeku tänava ja Viljandi maantee kergliiklustee ehitus ning linna piirilt algava 6,5 kilomeetri pikkuse Tallinna-Saku-Laagri kergliiklustee rajamine. Sügisel alustatakse veel ühe rattatee ehitust, mis kulgeb samuti mööda raudteetammi Hiiult Pärnu maantee ja Vääna tänava ristmikult kuni äsja valminud Akadeemia tee ja Paldiski maantee vahelise rattateeni.

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul kulubki tuleval aastal suur osa ressursist käimasolevate projektide jätkamisele. Üks uus töö, mis kindlasti ette võetakse, on Meriväljal Ranna tee rekonstrueerimine. «Seda teeme koostöös Viimsi vallaga. Ranna tee on väga halvas seisukorras ja ma ei teagi, miks selle remont omal ajal pooleli jäi, kui Pirita teed remonditi. Aga nüüd me muudame selle ka neljarealiseks, ehk mõlemas suunas saab olema kaks sõidurada. Samuti teeme sinna kergliiklustee,» lubas Klandorf.

Ranna tee rekonstrueerimine käib koostöös Viimsi vallaga, sest suurem osa selle teelõigu kasutajaid on just Viimsi valla elanikud. Selle tööga loodetakse kindlasti tuleva aasta jooksul ühele poole saada. Samuti tehakse Klandorfi sõnul korda Männiku tee viimane lõik enne linna piiri, mis mõne aasta taguse Männiku tee kapitaalremondi ajal tegemata jäi.

«Investeeringute kavas on sees ka Suur-Sõjamäe tänav Smuuli teest kuni linna piirini. Seal on suur liiklus peal, sel aastal me küll lappisime seda, aga rasked veokid panevad teele niisuguse koormuse, et see vajab põhjalikumat remonti,» lausus abilinnapea. Veel on linna tuleva aasta plaanides Põhja-Tallinnas Salme kultuurikeskuse ees oleva platsi rekonstrueerimine. «See on väga halvas seisukorras ja selle loodame tuleva aasta detsembriks valmis saada. Töö läheb edasi ka Harjumäel, liigume mäenõlvu mööda allapoole, tuleb trepid ja teed korda teha,» rääkis Klandorf.

Samuti alustatakse tuleval aastal Tammsaare pargi ümberkujundamisega. Ehitustööd jäävad ilmselt ülejärgmisse aastasse, aga sel aastal kuulutatakse välja konkurss pargi uue lahenduse saamiseks ning projektiga tahetakse valmis saada järgmisel aastal. Pargi jalakäijate teed ja vähesed trepid vajavad kõik uuendamist ning projekti hõlmatakse ka Estonia kõrvale jääv ala. See plaan peaks Klandorfi sõnul realiseeruma 2013. aastal.
.
Linnaeelarve ei ole veel ära kinnitatud, aga ülalmainitud asjad on eelarve projektis sees ja Klandorf oli üsna kindel, et need sisalduvad ka eelarve lõplikus variandis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles