Kadaka tee äärde kavandatakse korterelamuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustamäe.
Mustamäe. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Tallinna linnavalitsus võtab homsel istungil vastu Harku järve lähistel asuvale alale kümme korterelamut rajada võimaldava detailplaneeringu.

Kadaka tee 74, 74a, 74c, 74d, 74g, 74l, 74m, 74n ja 72c kruntide detailplaneering võimaldab ehitada Mustamäel asuvale 5,01 hektari suurusele alale seitse kuni 14-korruselist äripindadega korterelamut ja kolm kuni 12-korruselist korterelamut, kuni seitsme maapealse korrusega parkimismaja, lasteaiahoone, ärihoone ning pargiala.

Detailplaneeringuala asub Mustamäe linnaosas ja külgneb vahetult Haabersti linnaosa piiriga. Ala asub Järveotsa tee ja Kadaka tee vahel, Akadeemia tee pikenduse ääres peamiselt tööstus- ja kaubandusettevõte alal.

Planeeringuga kavandatakse piirkonda ühtne linnaehituslik ansambel, mis arvestab Mustamäe linnaosa üldplaneeringut. Ümbruskonda, kus seni on domineerinud tootmis- ja ärifunktsiooniga maakasutus, kompaktse elamuala kavandamine on igati põhjendatud , kuna piirkonnas on hea ühistranspordiühendus, lähedal asub puhkevõimalustega Kadaka parkmets ning mitmed kauplused ja äriettevõtted. 

Alale rajatakse lisaks hoonetele ka avaliku kasutusega park, kunstreljeefiga rekreatsiooniala ning teedevõrgustik.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles K-Projekt. Kinnistute omanik on AS TTP.
Tallinna linnaplaneerimise amet ning Mustamäe linnaosa valitsus korraldavad vastuvõetud detailplaneeringu avaliku väljapaneku ja avaliku arutelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles