Abilinnapea: Parbuse juhtum lõi linnaplaneerijate töörütmi segi

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Parbus
Ivo Parbus Foto: Peeter Langovits

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul tuleks pärast tema nõuniku Ivo Parbuse pistisekahtluse juhtumit esmalt taastada linnaplaneerijate normaalne töörütm.

«Tuleb taastada linnaplaneermise ametis normaalne töörütm, ma arvan, et me oleme sellel teel,» lausus Aas. Ta lisas, et peab detailplaneeringute kiiret menetlemist oluliseks.

Aasa kordas ja juba varem öeldut, et on mõelnud tagasiastumisele, kuid praegu on veel liiga vara taolisi otsuseid langetama hakata. Ei tasu sündmustest ette rutata, lausus ta.

Abilinnapea sõnul pole kaitsepolitsei tema käest Parbuse juhtumi kohta midagi küsinud, samuti ei tea ta, millised dokumendid tema nõuniku kabinetist kaasa võeti.

«Mul on infot täpselt samapalju kui tänaseks on ajakirjanduses ilmunud,» tõdes Aas. «Kuna ilmselt ajakirjandust teavitab eelkõige prokuratuur, siis on ilmselt ajakirjanduses ka kõige operatiivsem info, mis tänaseks üldse olla saab.»

Linnavalitsus peatas esialgu Parbuse teenistussuhte. Kaitsepolitsei kahtlustab teda korduvas pistisevõtmises, mille eest lubas ta väidetavalt lahendada ettevõtjate probleeme seoses planeeringute ja ehitamisega.

Parbuse üheks olulisemaks tööks oli vahendada infot abilinnapea ja linnaplaneerimise ameti vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles