Monica Rand: kui Reiska on süüdi, siis tal minu asetäitjana kohta pole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna munitsipaalpolitsei juht Monica Rand.
Tallinna munitsipaalpolitsei juht Monica Rand. Foto: Liis Treimann

Mupo juht Monica Rand kinnitas, et kui laupäeva hilisõhtul väidetavate joobetunnustega liikluspolitseile vahele jäänud Margo Reiska ikka süüdi on, siis tal mupo juhataja asetäitjana enam kohta pole.

«Kui ta aga suudab oma süütust tõestada, siis on kõik võimalik,» lisas Rand. «Haiguslehel olevaid töötajaid aga teatavasti ametist vabastada ei saa.»

Täna hommikul sai teatavaks, et Reiska on ootamatult haigetsunud ning tööle ta ei ilmunud. Ranna sõnul olevat Reiskal tõusnud vererõhk liiga kõrgele ning perearst soovitas tal haiguslehele jääda.

«Mina ei ole perearst ega arstiharidusega, mistõttu ei oska ma tema seisundit kommenteerida,» ütles Rand. «Teatavasti käivad haigused ikka mööda inimesi, mitte mööda kive ja kände.»

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf ütles, et mupo juht on Reiska tööle võtnud ning peab nüüd ka otsuse langetama, kas ta ametist vabastama või mitte.

Oma isiklikku seisukohta väljendades kinnitas Klandorf, et tema küll Reiskale mupos enam kohta ei näe. Abilinnapea ei usu Reiska juttu, et ta ei olnud purjus.

«Vaeseke jäi järsku haigeks,» ütles Klandorf. «Meil on ju toredad seadused – ütled arstile, et olen haige, ja oledki. Kui aga jääd päriselt haigeks, siis ei ole haigekassal sinu ravimiseks raha. Mina näen endiselt, et kui mundris inimene on joobes, siis tuleb tal munder seljast ära võtta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles