Ärimehe ebaseaduslik aed takistab Kadrioru pargi väljaehitamist

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna maa-ameti töötaja Anne Kass näitab kolm aastat tagasi Postimehele, et ärimees Indrek Stahli aed ulatub Kadrioru pargi territooriumile.
Tallinna maa-ameti töötaja Anne Kass näitab kolm aastat tagasi Postimehele, et ärimees Indrek Stahli aed ulatub Kadrioru pargi territooriumile. Foto: Toomas Huik

Ärimees Indrek Stahl on oma maja ümber oleva uhke aia ehitanud ekslikult Kadrioru parki, mis jääb nüüd ette aia vahetus läheduses oleva kirdetiigi kujundamisele.

Tallinna kommunaalameti ehituse ja järelevalve osakonna peaspetsialist Ivari Judanov ütles, et Kadri allee korrastamise ning kirdetiigi piirkonna Jaapani aiaks kujundamise tööd on juba pihta hakanud.

Tema sõnul peaks pinnasetööd peatselt jõudma ka Stahli aiani, mis Kadrioru pargi territooriumil ning kuhu projekt näeb ette taimede istutamist.

Judanov lausus, et ilma aeda maha võtmata ei saa heaks kiidetud projekti ellu viia.

Kommunaalamet teatas Stahli aiast ka linna ehitusjärelevalvele ning palus aia asukohta uurida ning vajadusel kasutusele võtta abinõud seadusele vastava olukorra kehtestamiseks.

Postimees kirjutas seejuures juba kolm aastat tagasi, et Stahli aed tungib Kadrioru parki ning linna maa-amet nõudis juba toona moeärimehe aia lammutamist, kuid aed püsib siiani kenasti alles.

Aadressil Narva mnt 112a asuv Stahli aed tungib kolmnurksena kuni kümne meetri sügavusele Kadrioru parki, haugates maa-ameti hinnangul ligi paarsada ruutmeetrit pargi maad. Tegelikult peaks aed jooksma sirgjoones ehk nii nagu ka Stahli krundi piir.

Bastioni rõivaäri omanik ja hotellipidaja Stahl ütles täna Tallinnapostimees.ee`le, et tema aed ei jää pargi ehitustele ette ja seda pole vaja lammutada.

Mees lisas, et tal on koostöölepe pargi juhataja Ain Järvega, mille järgi aitab ta hooldada parki ning vastutasuks ei pea aeda nihutama.

Stahli sõnul on aed samast kohast kulgenud juba 50 aastat, tema kolis sinna kümmekond aastat tagasi.

Linnaplaneerimise ameti ehitusjärelevalve teenistuse direktor Rain Seier ütles, et ta ei oska esialgu öelda, mis aiast saab ning lisas, et tema ametkond hakkab selle küsimusega tegelema.

ARHIIV!

Suurärimees peab Kadrioru parki nihutatud aia lammutama
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles