Holsmer: Keskerakond tulistas iseendale jalga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna volikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer..
Tallinna volikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer.. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer peab silmakirjalikuks Tallinna valimissüsteemi üle peetavas debatis keskerakondlaste esitatud väiteid, et suurem volikogu on kulukam ja töövõimetum.

«Riigikogus menetlemisel olev kohalike valimiste seaduse muudatus sai initsieeritud just keskerakondlaste poolt, kes pidasid Tallinna valimissüsteemi ebaõiglaseks,» ütles Holsmer.

Tema sõnul välistab väljatöötatud eelnõu häälte kaotsimineku ja täidab õiguskantsleri poolt viidatud proportsionaalsuse nõude.

«Suurtesse korruptsiooniskandaalidesse mässitud Keskerakonna plaan valimisseaduste muudatusega endale valimisedu tagada kukkus läbi. Keskerakond on eilsete paaniliste avaldustega ka mõistnud, et tulistas endale ise jalga,» lausus Holsmer.

Reformierakonna fraktsiooni juht peab üllatavaks ka Toomas Vitsuti väiteid, et ainult kolmandik volikogust teeb tõsist tööd. «Reformierakonna fraktsioonis ma pole küll suurt tööluusi näinud, nii et huvitav oleks teada, keda volikogu esimees silmas pidas,» lausus ta.

Reformierakonna fraktsioon on nõus külmutama volikogu saadikute palgad järgmiseks aastaks.

Samuti soovib Reformierakond, et järgmisele 79-liikmelisele volikogule volinike hüvitiseks kulutatav raha jääks samaks, mis kulub tänasele volikogule. «Teisisõnu, oleme nõus vähendama volinikele makstavaid hüvitisi ja muutma selle kujunemise aluseid,» lisas Holsmer.

Tema sõnul saab Keskerakond linnaeelarve menetlusega volikogus võimaluse näidata, et reaalselt soovitakse kulusid linnas koomale tõmmata.

«Samas on veidi kummaline kuulata kulude kokkuhoiu juttu erakonna poolt, kes panustab järgmisel aastal linnaeelarves propagandasse 50 miljonit krooni ning maksab linnaeelarvest palka kümnetele ja kümnetele erakonnakaaslastele,» ütles Holsmer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles