Lennujaama taga käib pilpaküla lahkumispidu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva õhtul käib lennujaama taga asuvas daatšade rajoonis Soodevahe festival.


Linnainstallatsioonide festivali Lift11 raames korraldatud Soodevahe festival tahab mälestada Soodevahe linnakut ehk aiamaade ja majade rajooni, mida hakatakse novembris likvideerima.

Kõigepealt viidi läbi kauneima aia auhinnagaala. «Mis seal salata, eks ma ise vaatasin neid pilte ja valisin,» tunnistas Soodevahe festivali idee autor Timo Toots kokkutulnutele.

Umbes poole publikust moodustasid kohalikud aiapidajad, teise poole Lift11 kaudu lennujaama taha sattunud. Aiapidajad tundsid muret selle üle, et kollaseid silte, mis käsivad neil oma kodinad kokku korjata ja novembri alguseks kadunud olla, löödi ka lennujaamast üsna kaugel asuvate aedade väravatele.

Siin oli abiks festivali korraldajate poolt üles pandud suur kaart, kus oli selgelt näha, missugused pilpaküla osad likvideerimisele lähevad. Neid, kelle aiad likvideerimisalast välja jäid, see siiski ei rahustanud.

Täna kuni südaööni tegutseb Soodevahes baar ning üles astuvad mitmed esinejad. Täpsemat infot ja asukohakaardi leiab Lift11 kodulehelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles