ERR.ee: Tallinna teletorn loodetakse ELi abiga taas avada

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna teletorn.
Tallinna teletorn. Foto: Toomas Huik

Ohutusnõuetele mittevastamise tõttu külastajatele suletud Tallinna teletorn elab praegu lootusrikkaid aegu, kuna tuleva aasta alguses peaks selguma, kas ELi struktuurifondidest taotletavate vahenditega saaks alustada torni renoveerimisega.

Üleriigilise tähtsusega turismiobjektide hulka kuuluv Tallinna teletorn suleti 2007. aasta novembris, põhjuseks piisava arvu evakuatsiooniteede ja väljapääsude puudumine, vahendasid ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Enne sulgemist keskmiselt 50 000 külalist aastas vastu võtnud teletorn oli Tallinna turismikeskuse poolt välja antavate Tallinn-kaardi kasutajate seas kõige külastatavam turismiobjekt. Aasta möödudes on teletorni rekonstrueerimiseks valminud eskiisprojekt.

Majandusministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Kalev Vapperi sõnul valmis eskiisprojekt oktoobri lõpul ja nüüd jääb üle loota, et teletorn saab renoveerimiseks ELilt raha.

Tööd on kavandatud kolme etappi, millest hilisematesse planeeritakse teise korruse konverentsikeskust ja restorani ning valgusskulptuuride parki.

Esimese etapi tööd, mis hõlmaksid muu hulgas vabaõhuterrassi ja klaaspõrandaga vaateplatvormi, vältaksid kuni viis aastat ning nende maksumuseks oleks 108 miljonit krooni, rekonstrueerimistööde kogumaksumuseks oleks aga 250 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles