Kraanajuht hukkus tööpostil

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

16. septembri hommikul toimus Tallinnas Peterburi teel surmaga lõppenud tööõnnetus, milles hukkus kraanajuht.

Osaühingu Saare Dolomiit-Väokivi kraanajuht tõstis autokraana esiotsa üles ja puges auto alla, et starterit kontrollida.

«Auto ülestõstmisel jäi fikseerimata üks neljast tugijalast ning autokraana vajus kannatanu pea ja kaelaosa peale. 53-aastane mees hukkus sündmuskohal,» kinnitas sündmuskohal käinud tööinspektsiooni tööinspektor-uurija Ao Riips.

Osaühingu Saare Dolomiit-Väokivi põhitegevusala on paekivist ja dolomiidist ehitusmaterjalide jm toodete tootmine.

Viimase kaheksa aasta jooksul on selles firmas saanud tööõnnetuses vigastada kaheksa meest, sealhulgas kolm tööõnnetust on olnud  rasked. Nimetatud tööõnnetustest on kuus toimunud Tallinnas ja kaks Saare maakonnas.

Tööinspektsiooni andmetel juhtus 2005.–2010. aastatel enim surmaga lõppenud tööõnnetusi ehituses, kus hukkus 27 töötajat.

Töösurmade arvu poolest järgnes töötlev tööstus, kus oli 23 hukkunut.

Praegu on tööinspektsioonis registreeritud 2422 tänavu toimunud tööõnnetust, millest raskeid on 506 ning 11 on lõppenud surmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles