Linn annab supiköögile raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästearmee supiköök Tallinnas
Päästearmee supiköök Tallinnas Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Tallinna linnavalitsus eraldab homsel istungil reservfondist 121 000 krooni, et võimaldada toimetulekuraskustes isikutele igapäevaselt supiköögis toitlustamist.

«Majanduslangusest tingituna on käesoleva aasta sügisel oluliselt suurenenud toimetulekuraskustes inimeste arv, kes vajavad elukvaliteedi säilitamiseks abi,» seisab linnavalitsuse korralduse seletuskirjas.

Iga toidupäeva jaoks on vaja osta soe toit, leiba, ühekordsed nõud ning desinfitseerimisvahendid, kokku 7 000 krooni eest päevas. «Toimetulekuraskustes isikute igapäevase toitlustamise korraldamiseks on vaja täiendavalt 91 000 krooni,» seisab korralduse seletuskirjas.

Päästearmee pakkus seni kodututele supiköögis tasuta süüa kolmel päeval nädalas, kuid jõulude eel käivitati linnaosavalitsuste ning kolmanda sektori koostöös projekt «Jõuluks kõhud täis», mille raames pakutakse süüa iga päev. Seetõttu suurenevad Päästearmee Lootuse majal kulutused 22 000 krooni võrra.

Lisaks toimetulekuraskustes isikute toitlustamisele on Punase Risti Tallinna selts esitanud sotsiaal- ja tervishoiuametile taotluse rahastada toimetulekuraskustes isikute jaoks toiduaineid sisaldavaid 100-krooniseid abipakke kogumaksumusega 8 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles