Saatkonnaautode liiklusrikkumistesse hakatakse karmimalt suhtuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisministeerium.
Välisministeerium. Foto: Mihkel Maripuu

Eile välisministeeriumis toimunud kohtumisel tõdesid politsei, mupo ja ministeeriumi esindajad, et diplomaatilise numbrimärgiga sõidukid peavad tavaautodega sarnaselt täitma kõiki liiklusseaduse nõudeid. Edaspidi hakatakse nende sõidukite puhul senisest karmimalt suhtuma seadusesätete rikkumistesse.

Mupo juht Monica Rand mainis, et parkimiskontrolörid on Tallinnas täheldanud üsna palju parkimiskorra rikkumisi välisesinduste sõidukite poolt. Peamine probleem on parkimine haljasaladel, kõnniteedel ja rannaaladel. Rikkumisi tuleb ette vanalinnas ja kesklinna piirkonnas. Parkimiskontrolli osakond on alates suve algusest kogunud niisuguste rikkumiste kohta infot ja koostanud fotomaterjale.

Välisministeeriumi teatel tõdesid eilsel kohtumisel osalejad, et ka Viini konventsioon viitab sellele, et saatkondade töötajad peavad autoga liiklemisel või parkimisel järgima kehtivaid eeskirju ja seadusi.

«Samuti jõuti kohtumisel seisukohale, et kiiruseületamise puhul ning parkimiskorra ja muude liiklusnõuete eiramise korral tuleb nii politseil kui munitsipaalpolitseil juhtida sellele sõidukijuhtide ja välisesinduste tähelepanu,» seisab välisministeeriumi vastuses Postimees.ee`le.

Välisministeerium omalt poolt aitab kooskõlas Viini konventsiooniga kaasa diplomaatiliste esinduste teavitamisel vajakajäämistest liiklusseaduse järgimisel.

Rand ütles, et seaduse piires saavad parkimiskontrolörid kindlasti ka välisesinduste autodega midagi ette võtta. Valesti parkijale saab trahvi teha sel juhul, kui suudetakse tuvastada isik, kes on parkimiskorda rikkunud. Tänase päevani ei ole mupo veel saatkondade autosid trahvinud.

«Seetõttu soovisimegi seda kohtumist välisministeeriumis, et leppida kokku edasised tegevused, kohal olid ka julgestuspolitsei esindajad,» mainis Rand.

Ta lisas, et siiani puudus mupol teave erinevate saatkondade kasutuses olevate autonumbrite kohta. Seetõttu ei ole ametil ka statistikat, milliste välisesinduste autod on kõige rohkem parkimiskorda rikkunud. Numbriinfo mupo nüüd saab ning siis on ka võimalik konkreetseid saatkondi teavitada valesti parkijatest.

«Kohtumisel jäi kõlama seisukoht, et meie eesmärk ühtib välisministeeriumi eesmärgiga selles osas, et sinise numbrimärgiga autod ei tohiks rikkumistega linnapildis silma paista,» rõhutas Rand.

Välisministeerium teatas, et kui politsei või mupo töötajate seisukohalt osutub vajalikuks või otstarbekaks parkimiskorra või liikluseeskirjade rikkuja trahvimine, mis tähendab väärteomenetluse algatamist, siis on see kehtiva seadusandluse raames võimalik juhul, kui saatkond teavitab politseid või mupot väärteo sooritanud isikust ja kirjalikus vormis loobub liikluseeskirja või parkimiskorda rikkunud sõidukijuhi suhtes puutumatusest ning taotleb tema vastutuselevõtmist. Selleks palub politsei või mupo välisministeeriumi kaudu saatkonnalt vastavat infot ja vajadusel tegevusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles