Linn pole TOPi ala puhul maadevahetuse võimalust arutanud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita TOP.
Pirita TOP. Foto: Toomas Huik

Kuigi paljud Pirita elanikud on avaldanud ägedat protesti Pirita TOPist linna poole jääva mereäärse ala täisehitamise vastu, pole linn kaalunud võimalust pakkuda arendajale võimalust inimeste jaoks oluline maatükk teise samaväärse vastu vahetada.


Kolmapäeval toimunud järjekordsel TOPi ala detailplaneeringu arutelul meenutas mereäärse täisehitamise vastu olev Indrek Hein maadevahetuse võimalust. «Kohtusin Taavi Aasaga veebruarikuus, kus ta mulle isiklikult lubas, et arendajaga alustatakse läbirääkimisi maadevahetuseks,» rääkis Hein.

TOPi arendamisega tegelev Aivar Tuulberg kinnitas selle peale, et linn ei ole talle maadevahetust pakkunud. «Taavi Aasa poolt oli üks telefonikõne, vist üks päev enne eelmist arutelu. Ta küsis, mida ma arvan Kopli liinidest. Rohkem me ei ole sel teemal rääkinud,» kinnitas ta.

Kui Postimees Aasalt eelmise avaliku arutelu eel TOPi ala maadevahetuse kohta küsis, tuli linnavalitsusest lühike vastus: «Oleme sel teemal arendajaga suhelnud, kuid seni ei ole leitud mõlemaid osapooli rahuldavat lahendust.»

Tuulberg arvas, et kui linn tõepoolest maadevahetuse võimaluse peale mõtleb, siis pakkugu midagi asjalikku. «Kopli liinidega ei ole meil midagi peale hakata. Seal tuleks teha infrastruktuuri väljaehitamiseks nii suuri kulutusi, et sellest ei käiks meie jõud üle,» lausus arendaja.

Ta lisas, et selleks, et maadevahetusest asja saaks, tulekski kõigepealt TOPi ala detail planeering vastu võtta. Sest siis on teada, missugune on ehitusõigus ning mõlemal poolel on selge, mille üle kaubeldakse. «Täna on protsess ju poole peal ja väga keeruline oleks midagi vahetada,» nentis Tuulberg.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles