TOPi planeeringu arutelu jooksis järjekordselt liiva

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita TOPi kõrval olev ala, milel arendaja thab täis ehitada.
Pirita TOPi kõrval olev ala, milel arendaja thab täis ehitada. Foto: Liis Treimann

Kui Tallinna Olümpiapurjespordikeskuse ja selle lähiala detailplaneeringu eelmine arutelu läks aia taha selle tõttu, et asjast huvitatud inimesed said oma ettepanekutele ja protestidele vastused alles päev või paar enne uue arutelu toimumist, siis sel kolmapäeval oli olukord vastupidine.


Pirita seltside esindajad olid asja põhjalikult läbi töötanud ning esitanud sellele terve rea vastuväiteid, mis jõudsid linnaplaneerimise ametisse päev enne järgmist arutelu. Ametnikud olid küll valmis inimestele vastama, kuid ühiselt leiti siiski, et nüüd tuleks omakorda anda Pirita elanikele aega vastustega tutvuda ja oma seisukohad kujundada.

Linna peaarhitekt Endrik Mänd tegi ettepaneku, et järgmine kokkusaamine võiks toimuda juba väiksemate formaalsustega, kuna asjast huvitatud inimeste ring on teada. Esialgsete kavade kohaselt peaksid nii eelmise kui kolmapäeval toimunud arutelu protokollid jõudma järgmiseks esmaspäevaks linnaplaneerimise ametisse, sealt saadetaks need päev hiljem ehk 20. septembril juba koos ameti vastustega viimastele ettepanekutele kõikidele asjast huvitatutele.

Mänd soovitas korraldada järgmise kokkusaamise ülejärgmisel nädalal, kuid suurem osa kohalviibijaid soovis materjalidega tutvumiseks pikemat aega.

Menetluses olev TOPi ja selle lähiala detailplaneering näeb sinna ette korter¬elamuid, merre ehitatud veekeskust, rannapromenaadi ja kergliiklusteid. TOPist linna poole jääva mereäärse ala täisehitamise vastu võitlevad aktiivselt viis Pirita seltsi, samuti on planeeringule oma vastuseisu avaldanud Arhitektide Liit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles