Kesklinna politsei hoiatab kommionu eest

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kesklinna politseijaoskonna noorsoopolitseinik hoiatas kesklinna koole kahtlase mehe eest, kes pakub väikestele lastele kommi ja kutsub neid kuskile. Politsei kinnitusel on tegu vaid nendeni jõudnud infoga, ühtegi konkreetset juhtumit neil teada pole.

«Politseile on laekunud informatsioon selle kohta, et Tallinna 21. kooli (Raua tn) ja Vanalinna Hariduskolleegiumi (Vene tn) ümbruses on nähtud liikumas «kahtlast võõrast meest», kes pakub väikestele lastele kommi ja/või kutsub neid kusagile trenni,» kirjutas noorsoopolitseinik ning jagas juhiseid käitumiseks – hoiatada lapsi, soovitada neil kahtlaste meeste nägemisest teavitada õpetajaid ning õpetajatel omakorda helistada politseisse.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva ütles, et ei tea kindlalt, kas jutul ringi liikuvast «kommionust» tõepõhi all. «Paraku jõudis see info politseile suure viivitusega ja korduvalt vahendatuna ning seetõttu ei ole ka politseile täpsemad asjaolud hetkel teada, kes see mees oli ning millised võisid olla tema motiivid. Tänasel päeval ei ole politseil ka sellist infot, et keegi oleks selle mehe tegevuse tagajärjel kannatada saanud,» sõnas ta.

«Küll aga ei jäta politsei sellist infot kunagi tähelepanuta ning noorsoopolitseinikud pidasid vajalikuks võimalikust ohust koolide juhtkondi informeerida ja anda ka soovitusi, millele sellises olukorras tähelepanu pöörata,» lausus pressiesindaja.

«Väga oluline ongi, et selline info ei jääks kuhugi toppama. Kui keegi koolilastest peaks sellise mehega kuidagi kokku puutuma, siis õige oleks kohe teavitada sellest oma õpetajat, kes seejärel saaks vajadusel kutsuda välja politseid, panna tähele, mis suunas mees liigub, mis on tema tundemärgid jm. Siis on ka politseil võimalik kontrollida seda infot ja selgitada, kas antud inimene on ka tõepoolest teistele ohtlik või on tegemist siiski siira ja ausameelse inimesega, kelle käitumine arusaadaval põhjusel inimeste tähelepanu äratab,» lausus Solntseva.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles