Parbus müüs end odavalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Parbus
Ivo Parbus Foto: Peeter Langovits

Kuni kuueks kuuks vahi alla võetud Tallinna abilinnapea nõuniku Ivo Parbuse teenete hind abivajajale ühe detailplaneeringu kordaajamise eest oli Postimehe andmetel paarikümne tuhande krooni ringis.


Põhja ringkonnaprokuratuur kaht­lustab Parbust rohkem kui viies kuriteoepisoodis, kokku on uurijatel Postimehe andmetel tõendeid umbes 100 000 krooni saamise kohta. Summa, mille vastuvõtmisel kaitsepolitsei Parbuse otse teolt tabas, jäi väidetavalt paarikümne tuhande krooni ringi.



Kuritegusid võib veel olla


Samas on uurimine alles käimas ja prokuratuur loodab tõendeid saada veel mitme kuriteoepisoodi kohta, mis võib kasvatada ka väidetava kuriteoga saadud tulu.



Eriasjade prokurör Kadri Väling kinnitas eile, et üks Parbusega seotud kahtlustus­episoodidest puudutab Tallinnas Kopli tänav 6b hoonet ja selle omanikku Incipe OÜd, millest Postimees kirjutas juba laupäevases lehes.



Küll aga pole Incipega seotud Parbuse kabinetist möödunud neljapäeval kätte saadud raha, sest Koplis asuva kinnistu omanikfirma on kahtluse all seoses ühe varasema episoodiga. Täpsemaid kommentaare keeldus prokuratuur uurimise huvides esialgu andmast.



Tallinna linnaplaneerimise ameti ehitusjärelevalve teenistuse direktor Rain Seier märkis eile, et Incipe OÜ on saanud omavolilise ehitustegevuse eest tänavu 90 000 krooni trahvi, ning kuna ehitustegevus ikka käib, alustab linn tõenäoliselt lähiajal veel ühe väärteomenetluse. «Mingit luba pole nad ikka veel taotlenud,» lisas Seier.



Firma eitab pistise andmist


Oktoobri lõpust Incipe OÜ juhatusse kuuluv Toomas Leemets möönis, et firma üritas hüdroisolatsiooni panemisega päästa hoonet läbivettimisest.



Prokuratuuri kahtlustust, et Incipe on Parbusele pistist andnud või lubanud, keeldus Leemets uskumast. «No ei ole võimalik, et meilt on mingi raha Parbusele läinud,» ütles ta. «Meil on endalgi raha vähe, miks me peaks seda veel kellegagi jagama.»



Koos Parbusega kinni peetud, kuid järgmisel päeval vabadusse pääsenud Kristiine linnaosa vanema asetäitja Aleksander Raide ja ärimees Toivo Susi said kahtlustuse pistise vahendamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles