Vene Teater pingutab ellujäämise nimel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene teater.
Vene teater. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Aastatepikkuse segaduse ning suvise näitlejate massilise lahkumise järel on Vene Teater jõudnud punkti, kus küsimuse all on teatri edasine eksistents.

Parajasti käivad proovid lasteetendusega «Aarete saar», noored näitlejad harjutavad rolle, sest suvel lahkus erimeelsuste tõttu teatri kunstilise juhi Natalja Lapinaga 31-liikmelisest trupist kolmandik ja asemele tulid uued tegijad nii Peterburist kui ka Tallinnast, verevahetus oli niikuinii plaanis, muuhulgas sisekliima tõttu, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Eile ja täna koos istunud teatri nõukogu kiidab direktori kohusetäitja Svetlana Jantšekit, kes võttis teatri juhtimise üle tänavu märtsis, hea töö eest: teatri külastatavus ja tulud on paranenud, nii võib öelda, et majanduspool hakkab tasapisi korda saama.

Nõukogu soovitab teatril jätkata repertuaariteatrina Svetlana Jantšeki juhtimisel, nõukogu esimees Marika Valk ütles, et kõige tähtsam on saada nüüd kollektiiv toimima.

Nüüd on otsustamise jäme ots kultuuriminister Rein Langi käes, kes on täna päev otsa tuleva aasta kultuurivaldkonna eelarvet kokku pannud, eilses raadiointervjuus andis Lang mõista, et sellist teatrit, mida saadavad pidevad lahkhelid, ei ole Eestil vaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles