Lugejad jätaksid tee või tunneli Stroomi metsa rajamata

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsus kaalub autotunneli ehitamist läbi Stroomi metsa.
Linnavalitsus kaalub autotunneli ehitamist läbi Stroomi metsa. Foto: Tallinna linnavalitsus

Gallupis osalenud Tallinnapostimees.ee lugejad loobuksid tee või tunneli viimisest läbi Stroomi metsa ning suunaksid selle asemel autovood Sõle tänavale.

Tallinna linnavõim otsib jätkuvalt lahendust niinimetatud põhjapoolsele möödasõiduteele kesklinnast, mis aitaks liiklusvood suunata kesklinna sadamatest Paldiski maanteele ja sealt edasi Pärnu maanteele.

Ühe võimalusena on juba aastaid üleval olnud tee viimine läbi Stroomi metsa. Kui alguses oli juttu tavaliselt teest, siis praegu räägivad linnajuhid ja spetsialistid tunnelist.

Gallupis osalenud 415 vastajast märkis tervelt 65,3 protsenti, et linnavõim peaks täielikult loobuma tee viimisest läbi metsa ning suunama autovood Sõle tänavale.

17,3 protsenti vastanutest arvas, et läbi metsa võiks ehitada tavalise tee ning täpselt sama palju oli ka neid, kes arvasid, et tee võiks läbi metsa viia tunnelis.

Tallinna linnavõim on ka varem kaalunud võimalust viia suuremad autovood Sõle tänavale ja ehitada mitmetasandilisteks Sõle ja Paldiski maantee ning Paldiski maantee ja Mustamäe tee ristmikud, kuid pole pidanud ka seda heaks lahenduseks.

Tallinnapostimees.ee küsis gallupis «Kuidas peaks linnavõim lahendama Stroomi magistraali probleemi?». Vastuse variandid olid: 1) ehitama tavalise tee läbi metsa; 2) viima tee läbi metsa, kuid tunnelis; 3) loobuma täielikult tee viimisest läbi metsa ning suunama autovood Sõle tänavale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles