Mupo hakkab koolimajade juures valvama

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalpolitseinikuid hakkab varsti kohtama koolide juures.
Munitsipaalpolitseinikuid hakkab varsti kohtama koolide juures. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Munitsipaalpolitsei hakkab sügisest mitmes Tallinna koolis õpilaste turvalisust valvama, mis peaks ära hoidma nii laste võimaliku popitamise ja suitsukimumise, rääkimata vargustest, kaklustest või koguni relvastatud sissetungist.

«Meie valve on Pirita majandusgümnaasiumis, loodetavasti juba sel nädalal ka Sikupilli ja Pääsküla gümnaasiumis ning põhimõtteline kokkulepe on Mustjõe gümnaasiumiga,» ütles Tallinna munitsipaalpolitsei ameti juhataja Monica Rand ajalehes Pealinn. Tema sõnul on selline valve vajalik, et ennetada väärtegusid koolides ja koolide ümber. Vastava kohustuse on mupole pannud linnavolikogu.

«Meie suhtumine on väga positiivne!» kiidab Pääsküla gümnaasiumi direktor Leena Arras. «Meil on ju külakool. Jõukaid sponsoreid ei ole ja seepärast võtame linna abi tänuga vastu. Loodame väga, et saame meesvalvuri, kes väänikuid tundi ajab ja majast välja ei lase, nagu meie kodukord ette näeb.»

Pirita majandusgümnaasiumi direktori Rita Rummi sõnul oli mupo valve esmakordselt juba poolteist aastat tagasi. «Eelmine aasta jäi vahele, ja tuleb tunnistada, et siis olid lapsed üle-eelmise aastaga võrreldes rahutumad. Kui nüüd küsiti, kas me sooviksime taas selles valveprojektis osaleda, olime kohe nõus. Kui õpilased teavad, et neil on silma peal, siis võib loota, et neil ei tulegi halbu mõtteid pähe. Teame ju, mis on välismaal toimunud. Usun, et meie valvega majja keegi isegi ei ürita relvaga tulla.»

Mupo koolivalve juures peab ennetavat rolli tähtsamaiks ka ameti juht Rand, kelle sõnul on koostöö koolidega on palju laiem kui valvamine. «Jätkame eelmisel aastal alustatud loengusarjadega tubaka, mokatubaka ja alkoholi kahjulikkusest. Lisaks õpilastele loetakse loenguid ka õpetajatele ja lastevanematele.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles