Sepp: Tallinna linnavolikogu suurendamine on priiskamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Sepp
Evelyn Sepp Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Riigikogu põhiseaduskomisjoni aseesimees Evelyn Sepp peab ebamõistlikuks priiskamiseks koalitsiooni kava suurendada seadusemuudatusega Tallinna linnavolikogu koosseisu veerandi võrra ehk 63-lt vähemalt 79 liikmeni.

Ettepaneku kohaselt peab tulevikus olema 300 000 elanikuga omavalitsusel vähemalt 79-liikmeline esinduskogu.

Sepa hinnangul ei olnud põhiseaduskomisjonis enamuse moodustavatel koalitsioonipoliitikutel volinike arvu drastiliseks suurendamiseks mõistlikke põhjendusi. «Samuti keelduti ka edasistest analüüsidest, hääletades maha valimisõiguse spetsialistidelt ja politoloogidelt täiendava analüüsi tellimise ettepanekud,» sõnas Sepp.

Tema arust on kummaline, et majanduskriisi valguses soovivad erakonnad endale lisakohtade tekitamisega suurendada valitsemiskulusid.

Linnavolikogu koosseisu suurendamisel vähemalt veerandi võrra tuleks ka istungite pidamiseks leida või rajada uus saal, sest praegune volikogu maja jääb sellise hulga saadikute jaoks väikseks.

«Aga me ju kuuleme juba aastaid, et 1,4 miljonilise riigi jaoks on 101 riigikogu liiget liiga palju,» sõnas Sepp. «Nüüd soovib koalitsioon priiskavalt suurendada volikogu liikmete arvu.»

«Paraku ei täida ettepanek ka muid õiguskantsleri etteheiteid seni kehtiva seaduse parandamiseks,» ütles Sepp. «Kibekiirelt plaanitav skeem ei vähenda vähemalgi määral valijahääle kaalu erinevust, mis täna erineb linnaositi umbes neli korda. Mäletatavasti oleks demokraatia põhimõtetest lähtuvalt mõistetav häälte kaalu erinevus 10 kuni 15 protsenti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles