Pealinn vaidlustas kohtus riigikontrolli aruande

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinna linnavalitsus on Tallinna halduskohtus vaidlustanud riigikontrolli 2008. aasta kontrollaruande «Eluruumide üürile andmine Tallinna linnas», sest on seisukohal: riigikontrolli tegevus munitsipaalvara kasutamise hindamisel pole kooskõlas seadusega.

Riigikontroll on ületanud pädevust ja teinud aruandes ebaõigeid järeldusi, kontrolliaruanne sisaldab ebaõigeid faktilisi andmeid, mille kõrvaldamist linn taotleb, selgitas Tallinna õigusdirektor Priit Lello Õhtulehes. Kaebuses taotleb linn riigikontrolli aruande osalist õigusvastaseks tunnistamist. Vaidlus on juba kord jõudnud riigikohtuni, kes leidis, et Tallinnal on õigus riigikontrolli tegevust vaidlustada ja halduskohus on kohustatud kaebuse sisuliselt läbi vaatama, selgitas Lello. Kohus on teinud riigikontrollile ülesandeks kaaluda kompromissi sõlmimist ja vaidluse lahendamist poolte kokkuleppel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles