President ei andnud ehitusfirma juhile armu

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vangla
Tallinna vangla Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

President Toomas Hendrik Ilves jättis rahuldamata suures ulatuses maksude tasumisest hoidunud ning selle eest reaalse vangistuse saanud ehitusfirma juhi Mart Tarumi armuandmispalve.

49-aastane Tarum taotles veel kuu aega tagasi Harju maakohtult vangi minekuks oma tervisliku seisundi tõttu neli kuud lisaaega, kuid kohus keeldus seda tegemast ning saatis Tarumi üheks aastaks trellide taha, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Tarum taotles vangistuse edasi lükkamist ka põhjendusel, et ta on esitanud vabariigi presidendile armuandmispalve, milles palub enda vabastamist karistuse kandmisest või karistuse kergendamist armuandmise korras.

Kohus märkis, et seadus ei näe ette süüdimõistetu karistuse edasi lükkamist armuandmispalve esitamisel.

Mullu novembris mõistis Harju maakohus Tarrest Ehituse süüdi suures ulatuses maksude tasumisest hoidumises ning määras firmale rahalise karistuse viis miljonit krooni ning Rihti Projektile sama kuriteo eest rahalise karistuse 850 000 krooni, Tarumi mõistis kohus süüdi maksudest hoidumises suures ulatuses ning määras talle rahalise karistuse 137 625 krooni ning Rihti Projekti juhatuse liikmele Harry Tindile (54) rahalise karistuse 79 457 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles