Täna keskpäevaks on Tallinnas laekunud üle 12 000 maamaksust vabastamise avalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe aasta tagune maamaksu tõstmise vastane pikett linnavalitsuse ees.
Kahe aasta tagune maamaksu tõstmise vastane pikett linnavalitsuse ees. Foto: Peeter Langovits.

Maamaksu vabastuse avalduse esitajatest 58 protsenti tegi seda e-teenust kasutades - riigiportaali eesti.ee kaudu on registreeritud 6971 avaldust. Samas on e-teenuse kasutajate osakaal esimeste päevadega võrreldes vähenenud ning suurenenud teeninduspunktides avalduste registreerimise osakaal.

Avalduste vastuvõtt algas 1. septembril, avalduse esitamiseks on aega kuni 10. jaanuarini 2012.
«Kõigile internetivõimalusi kasutama harjunud koduomanikele soovitame avalduse riigiportaali eesti.ee kaudu esitamist kui lihtsaimat ja väga vähe aega võtvat moodust,» ütles abilinnapea Eha Võrk. «Need, kellel selleks oskust ja võimalust ei ole või on nende aadressandmetes tehnilisi ebatäpsusi, saavad aga esitada avalduse elukohajärgsesse linnaosavalitsusse, linnakantselei teenindussaali või Tallinna linnavaraametisse.»

Allkirjastatud paberkandjal avalduse võib ka postiga elukohajärgsesse linnaosavalitsusse või Tallinna linnavaraametisse saata. Täpsem teave maamaksust vabastamise avalduse esitamise võimaluste kohta on olemas maamaksuvabastuse kodulehel www.tallinn.ee/maamaksuvabastus.
Tallinn vabastab maamaksust kodualuse elamumaa kuni 1500 ruutmeetri ulatuses. Tulenevalt maamaksuseadusest on maamaksust vabastamise aluseks vabastuse taotleja esitatud vormikohane avaldus.

Avaldus maamaksust vabastamiseks on võimalik esitada kõigil Tallinna koduomanikel, seega on maamaksuvabastust võimalik taotleda ka kõigil korteriomanikel.

Kodualuse maa maksust vabastamiseks tuleb esitada avaldus ka pensionäridel, kes on seni saanud pensionäri maamaksuvabastust või -hüvitist. Represseeritud, kellele varem maksuvabastus määratud, ei pea uut avaldust esitama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles