Eramu asemele kerkis kortermaja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saue vallas kerkis 2-korruselise eramu asemele 3-korruseline kortermaja.
Saue vallas kerkis 2-korruselise eramu asemele 3-korruseline kortermaja. Foto: Toomas Huik

Saue vallavalitsuses arutatakse järgmisel nädalal detailplaneeringu eskiislahendust, mille eesmärgiks on kahekorruselise eramu asemele kerkinud kolmekorruselise üheksa korteriga elamu tagantjärele seadustamine.

Vallavalitsus andis 2007. aasta kevadel välja ehitusloa Meelespea 6 asuva kahekorruselise üksikelamu rekonstrueerimiseks. Seadusevastaselt kerkis sinna aga kolmekorruseline korterelamu, mille korterid pahaaimamatutele ostjatele maha müüdi.

Saue vallavanem Andres Laisk rääkis, et vald sai seaduserikkumisest teada siis, kui korteriomanikud elamule kasutusluba taotlema hakkasid. «Ega meil nüüd muud valikut polegi, kui see asi läbi planeeringu seadustada. Muidu saaksid kannatada elanikud, kes pole milleski süüdi,» lausus vallavanem, kelle sõnul pole selles protsessis midagi ebatavalist.

«Ilmselt omal ajal ei olnud ehitusjärelevalve piisavalt tähelepanelik ja ei märganud, et kerkib projektist erinev maja. Buumi ajal kerkis aga maju nii palju, et keegi ei jõudnud neid jälgida,» lisas ta.

Niisugused asjad tulevad tavaliselt välja siis, kui naabrid ebaseadusliku ehitise peale kaebavad. Meelespea tänava korterelamu on oma kohal juba tükk aega seisnud, kuid ühtki kaebust pole esitatud. See annab vallavalitsusele ka kindluse, et ehitis ei riiva naabrite huve ning selle võib tagantjärele seadustada.

Elanikega vald vägikaigast vedama ei hakka. Aga kui sinna oleks seadusi eirates ehitatud mingi ärifunktsiooniga hoone ja ehitaja ise seda kasutaks, siis oleks lahendus vallavanema sõnul ilmselt karmim.

Teist nii nahaalset seaduserikkumise juhtu Laisk kohe meenutada ei suutnudki. Väiksemate probleemidega, mis saavad takistuseks ehitiste kasutuslubade väljastamisel, tuleb vallavalitsusel aga pidevalt tegeleda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles