Kultuuripealinna meeskond värvis südalinnas planku

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sihtasutuse Tallinn 2011 töötajad võõpasid täna üle Eesti Kunstiakadeemia krunti ümbritseva plangu, mille sodijad olid ära reostanud.


Suve algul ehitati ümber EKA krundi tara, mis värviti valgeks ning kuhu olid oodatud kõikvõimalike kultuuriürituste plakatid. Kuna aja jooksul harjutasid plangu valgel pinnal kätt ka sodijad ning sinna kleebitud plakateid rebiti puruks, otsustati plank üle värvida.

Sihtasutuse Tallinn 2011 kommunikatsioonijuhi Andri Maimetsa sõnul ei hakatud seekord värvimistööd kusagilt tellima, vaid otsustati ilusat ilma kasutada ning plank ise üle võõbata.

Maimets ütles, et tänavakunstnikke ei tahetud kaasama hakata, sest kui anda ühele grafitikunstnikule luba südalinnas oma kunsti näidata, siis võtavad teised endale ise samasuguse õiguse. Nii hangitigi kultuuripealinna logo tooni sinist värvi ning kolmapäeva ennelõunal sai plank uue ilme.

Niipea kui värv on kuivanud, ootab Kultuuriplank jälle kultuuriinfot edastavaid plakateid ja kuulutusi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles