Tallinna kolmandale perekodule pannakse nurgakivi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veerenni perekodule nurgakivi panek tänavu aprillis.
Veerenni perekodule nurgakivi panek tänavu aprillis. Foto: Mihkel Maripuu

Teisipäeva, 13. septembri keskpäeval pannakse nurgakivi Pirita linnaossa Purde 31b kinnistule kerkivale kolmandale lastekodulaste perekodule.

Lastekodulastele perelähedast elukeskkonda tagava projekti raames kolmandana kerkiv paariselamu saab valmis järgmise aasta märtsis. Kokku ehitatakse viis kaheperemaja ja kaks üheperemaja.

«Tallinn on seadnud eesmärgiks kindlustada lastekodulastele perelähedased elamistingimused,» ütles Tallinna abilinnapea Eha Võrk. «Selleks tuleb lastekodud peremudeli lähedaseks ümber kujundada.»

Lastekodulastele mõeldud perekodud valmivad Euroopa regionaalarengu fondist rahastatava projekti «Lastele perelähedane elukeskkond» raames. Projekti kogumaksumus on 2,84 miljonit eurot, millest Tallinna omafinantseering moodustab 15 protsenti ehk rohkem kui 400 000 eurot.

Esimesena valmis juunis kaheperemaja Nõmmel aadressil Pihlaka 1b, aasta lõpuks saab valmis kesklinna Veerenni tänava äärde kerkiv paarismaja. Järgmisel kevadel antakse lastekodulaste kasutusse veel kaks perekodu – lisaks Purde tänava paarismajale on OÜ Elinord Ehitus alustanud ehitusega ka Hooldekodu tee 5 kinnistul. Viimastena kerkivad 2013. aasta lõpuks asenduskodud Künni ja Mirta tänavale.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on projekti eesmärk niinimetatud laagertüüpi lastekodud kaotada. Ta lisas, et kavas on minna täielikult üle peremudelile, mille kohaselt elatakse 6-8 lapse kaupa omaette väikemajades.

Asenduskodude ehitamisel on eesmärgiks seatud madala energiavajaduse saavutamine – soojusenergia saamiseks kasutatakse õhk-vesi tüüpi soojuspumpa ja päikesekollektoreid ning energiatagastusega ventilatsioonisüsteemi, paksemat soojustuskihti, eriti õhu- ja soojapidavaid aknaid ning uksi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles