Iiri vutifännid rebisid hotelli seinalt Eesti riigilipu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Iirimaa jalgpallifännid Tallinna vanalinnas lõõgastumas.
Põhja-Iirimaa jalgpallifännid Tallinna vanalinnas lõõgastumas. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti ja Põhja-Iirimaa jalgpallikoondise kohtumist vaatama tulnud kolm külalismeeskonna poolehoidjat sattusid ööl vastu teisipäeva Tallinnas politseiga sekeldustesse, kui rebisid hotelli seinalt Eesti riigilipu.

Politsei sai kella 2.15 ajal väljakutse Raekoja platsile, kus kolm isikut olevat visanud Eesti lipu maha ja üritanud taksoga sündmuskohalt lahkuda. «Politsei pidas Suur-Karja ja Müürivahe tänavate ristmikul kinni kolm Iirimaa kodanikku, 24-, 30- ja 32-aastase mehe, kes olid joobes,» ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja BNSile.

Mehed viidi asjaolude selgitamiseks politseijaoskonda, Eesti lipp koos lipualusega tagastati aga Meriton hotelli esindajatele. «Muid vahejuhtumeid Põhja-Iirimaa vutikoondise poolehoidjatega registreeritud ei ole,» lisas pressiesindaja.

Põhja prefektuuri planeerimisteenistuse vanema politseimajor Einar Lillo sõnul on Põhja-Iirimaalt Tallinna saabunud ligi 1400 jalgpallifänni loomulikult selline seltskond, keda linnapildis hästi näha ja ka kuulda on. «See toob kaasa ka vajaduse tuua tänavale tavapärasest veidi rohkem politseinikke, seda eeskätt ikka meie külaliste endi turvalisuse tagamiseks,» lisas Lillo BNSile.

Tema sõnul pole jalgpallifännide saabumises siiski midagi erakordset, sest neid on Tallinnas käinud varem ja ilmselt tullakse ka edaspidi. «Meeles tuleb pidada aga seda, et kinni tuleb pidada lisaks avaliku korra eeskirjast ka üldistest viisakusreeglitest, see loob head eeldused selleks, et kogu üritusest jääb meelde mäng palliväljakul, mitte mõni ebameeldivam seik,» ütles Lillo.

Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) andmetel on vutikohtumist uudistama tulemas ligi 1400 Põhja- Iirimaa jalgpallifänni, kes paigutatakse EJLi peasekretäri Tõnu Sireli sõnul traditsiooniliselt Lilleküla staadioni põhjatribüünile.

Eesti ja Põhja-Iirimaa EM valikmäng algab teisipäeval kell 21.30 Lilleküla staadionil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles