Kolga lahel harjutatakse paadiõnnetuse ohvrite päästmist

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolga lahel algas ulatuslik merepäästeõppus, mis paneb proovile politsei, piirivalve, kiirabi ja teiste osapoolte koostöö ja reageerimisvõimekuse õnnetuse korral Harjumaa vetel.

Legendi kohaselt laekus täna hommikul politsei- ja piirivalveametile teade, et ülekoormuse tõttu on Kolga lahel ümber läinud paat 22 inimesega pardal.

«Taoliste sündmuste läbimängimine annab vajaliku ettevalmistuse reaalsete kriisidega toime tulemiseks, aidates oluliselt kaasa ametkondade vahelise koostöö sujumisele ning loomulikult annab meile parema ülevaate sellest, milline on meie võimekus merepäästeoperatsioone päriselus läbi viia,» selgitas õppuse juht, Põhja prefektuuri kriisireguleerija Marko Ild.

«Kindlasti testime nii info liikumist, tehnika sobivust ja vastupidavust ning veel kümneid ja kümneid asju, mis reaalse sündmuse korral päästeoperatsiooni õnnestumisel määravaks võivad osutuda.»

Legendi järgi oli hommikul kella 9 ajal Kaberneeme sadamast Pedassaare ja Rohusi saare poole sõitnud paadis ülemeelikus tujus lõbusõidul olev seltskond, osa paadis reisijates on tarvitanud alkoholi, vaid pooltel meresõitjatest on olemas päästevestid. Paat on ülekoormatud ning umbes kilomeetri kaugusel kaldast, sadama ja Rohusi saare vahel läheb paat ümber. Osa paadis olnutest ujub saartele, osa jääb paadi ümber ulpima.

«Kuna päriselus oleks tegemist väga kriitilise olukorraga, kus on ohus inimeste elud, siis õppuse käigus peaks selguma, kuivõrd tõhus ja sujuv on meie tegutsemine, et inimeste elud saaksid päästetud, ning mida tuleks veel arvestada ja meie tegevuses täiustada,» märkis Ild.

Merepääste õppuse käiku korraldab Põhja Prefektuur, kaasa teevad Politsei- ja Piirivalveameti piirivalveosakond, kiirabi ning vabatahtlikud. Sellise sisuga õppust korraldatakse pealinna politsei vedamisel esmakordselt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles