Tallinlastele tagatakse arstiabi ka pühade ajal

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traumapunkt.
Traumapunkt. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus kutsus kokku pealinnas tegutsevate haiglate, kiirabi ning perearstide esindajad, et kindlustada arstiabi kättesaadavus ka eesolevate pikkade pühade ajal.

«Kuna tänavu järgneb pikkadele jõulupühadele taas nädalavahetus, peab olema tagatud, et kõik abivajajad erakorralise arstiabi kätte saaksid, toimuks koordineeritus haiglate ja kiirabi vahel ning haiglate erakorralise meditsiini osakondadele (EMO) ei langeks ülejõu käiv koormus,» põhjendas Martinson koosoleku kokkukutsumist Raepressi vahendusel.

Koosolekul osalesid Ida-Tallinna ja Lääne-Tallinna Keskhaigla, Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Tallinna Lastehaigla, Tallinna Kiirabi ja Tallinna perearstide seltsi esindajad.

Osalejad andsid ülevaate ajavahemikul 23.-28. detsember ja 31. detsember-2. jaanuar kavandatavast asutusesisesest tööst ning võimalikest ümberkorraldustest, leppides kokku vastastikuses infovahetuses.

Täpsustamisel on ka SA Tallinna Hambapolikliiniku töögraafik pühade ajal.

Haiglate erakorralise meditsiini osakondade vajadusel rakendatavate täiendavate spetsialistide töötasu kulud kannab Tallinna linn.

Tallinna perearstide keskused ajavahemikul 24.-28. detsember ei tööta, 23. ja 31. detsembril töötatakse lühendatud tööajaga.

Seetõttu pidas seltsi esinaine Diana Ingerainen oluliseks teavitada kroonilisi haigeid õigel ajal üle vaatama oma retsepti- ja ravimivarud.

Tallinna Lastehaigla Pediaatriakliiniku juhataja Kaja Leito aga rõhutas, et haiglate EMOd osutavad abi esmajärjekorras kriitilises seisundis haigetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles