Kesklinna valitsus: kasutusest välja langenud avalik ruum kriminaliseerub

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süstiv narkomaan Maakri tänava garaažide juures.
Süstiv narkomaan Maakri tänava garaažide juures. Foto: Karli Saul

Kesklinna valitsuse avalike suhete nõuniku Ivo Parbuse sõnul on kõnealune ala ju tegelikult avalik ruum, mis aga on täisehitamist oodates avalikust kasutusest välja langenud.

Tühjalt seisvaid maju üritab üks pankrotihaldur praegu müüa, nii et nende omanikult hoonete ümbruses korra loomist vaevalt et oodata maksab.

«Linnakeskmes on kahjuks kinnistuid, mis juba aastaid seisavad aktiivsest kasutusest väljas. Linnaosa valitsus nõuab nende omanikelt tühjaltseisvate hoonete uste ja akende sulgemist, et raskendada kriminaalse ja asotsiaalse inimgrupi pääsu hoonetesse. Kahjuks kriminaliseerub ka avalikust käibest kõrvale jäänud hoonete ümbrus, mida tõestavad ka kõnealune foto. Otse Radissoni hotelli kõrval asuvas Maakri kvartalis end süstiv nakomaan ei loo meie linnast turvalist kuvandit,» nentis Parbus.

«Linnaosa valitsus ootab siin riigi politsei jõulisemat sekkumist ja taoliste kriminaliseerunud piirkondade üle parema järelvalve teostamist. Omalt poolt tegeleb linn läbi sotsiaal- ja tervishoiuameti ennetuskeskuste sõltuvusse sattunud inimeste nõustamise, toetamise ja abiga,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles