Sõõrumaa elektrijaam hoiatab elanikke müra eest

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Väo elektrijaama ehitamine tänavu aprillis.
Pildil Väo elektrijaama ehitamine tänavu aprillis. Foto: Liis Treimann

Tuleva aasta alguses tööle hakkav ning Urmas Sõõrumaa enamusosalusega firmale kuuluv Väo elektrijaam hoiatab naabruses elavaid inimesi kuni 15. detsembrini kaks korda päevas toimuva lühiajalise müra eest.


Elektrijaama seadistamise raames toimub kuni 5. detsembrini torustike auruga läbipuhumine, teatas ettevõte. Auru läbipuhumisega kaasneb lühiajaline müra, mis võib firma hinnangul põhjustada ebamugavusi elektrijaama vahetus läheduses elavatele inimestele.

Protsess kestab ligikaudu veerand tundi ja toimub iga päev kaks korda - hommikul kell 9 ja õhtul kell 18.

2009. aasta alguses alustab tööd Väo Elektrijaam, mis hakkab tarbijaid varustama soojus- ja elektrienergiaga. Praegu toimub jaama seadistamine.

«Vabandame ümbruskonna elanike ees võimalike ebameeldivuste tõttu, kuid müra tekitav torustike läbipuhumine on jaama käivitamiseks vältimatu, et tagada edaspidine kvaliteetne tootmistegevus,» ütles Väo Elektrijaama omanikfirma Digismart OÜ juhatuse esimees Andres Taukar.

Tallinna piirile Väole rajatava soojus- ja elektrienergia koostootmisjaama võimsus on 25 megavatti ja soojusvõimsus 49 megavatti. Elektrijaama planeeritud elektritoodang on kuni 160 gigavatt-tundi aastas ja soojusetoodang kuni 450 gigavatt-tundi aastas.

Jaama sisseseade tarnisid Siemens ja Soome firmad Noviter ning BMH Technologies. Käivitumisel asub jaamas tööle kuni 20 inimest.

Väo Elektrijaam hakkab kütusena kasutama puiduhaket, puidujäätmeid ja freesturvast. Kütusevarustuse tagamiseks on asutatud ettevõte Väo Hake OÜ.

Väo Elektrijaama omanikfirmast Digismart OÜ kuulub 75 protsenti BEN Energy OÜ-le ja 25 protsenti Dalkia grupi ettevõttele AS Tallinna Küte. BEN Energy OÜ on 90 protsendiga U.S. Invest AS-ile kuuluv energeetikaettevõte, mis investeerib elektritootmisse ning -jaotusse Eestis ja mujal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles