Maailma suurimas eestikeelses koolis peeti täna kuus aktust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gümnaasiumi avaaktus
Gümnaasiumi avaaktus Foto: Priit Simson / Postimees

Eesti üldhariduskoolides läks täna kooli üle 136 000 lapse ja noore ning esimesse klassi ligi 13 400 last, kuid maailma suurimas eestikeelses koolis Viimsis alustas kooliteed 186 esimese klassi õpilast.

Viimsi koolis, kus 65 klassikomplektis õpib kokku üle 1500 lapse, tuli aulas pidada järjest kuus aktust, vahendab ERR Uudised.

Lisaks esimesse klassi minejate üheksale paralleelklassile teeb Viimsi kooli harukordseks ka see, tänavustest abiturientidest kaks kolmandikku on noormehed, kuna seitsme aasta eest sündiski vallas rohkem poisse.

Viimsi valla koolides käib Eesti kõigist esimese klassi õpilastest kaks protsenti ning õpilaste arv kasvab pidevalt, mistõttu ehitab vald juba lähiajal uusi koole – uut algkooli on vaja 2013. aastaks, sest järgmisel kolmel aastal tõuseb ainuüksi sündide järgi esimesse klassi minejate arv.

Viimsi vallavanema Haldo Oravase sõnul on plaanis rajada algkool ka Randverre, kuid idee on alles projektistaadiumis, samuti kavandatakse Miiduranda võõrkeeltele keskenduvat kooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles