Kõlvart: toetan vene õpilaste ideed

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Mihhail Kõlvart.
Abilinnapea Mihhail Kõlvart. Foto: Liis Treimann

Abilinnapea Mihhail Kõlvart teatas vastuseks Postimehe küsimusele, et ei tema ega teised linnavalitsuse töötajad valgeid linte ei jaga.


«Minu revääril olev lint on ostetud enda raha eest ning valgete lintide eest ei ole Tallinna linn maksnud. Idee kanda valgeid linte, tekkis vene gümnaasiumiõpilaste algatusel ja olin üks esimesi toetajaid,» ütles abilinnapea.

«Tegemist ei ole protestiaktsiooniga – tegemist on rahumeelse toetusavaldusega, millega avaldatakse toetust vene koolide hoolekogude taotlustele valida oma koolile õppekeel – nii nagu see on ettenähtud seaduses,» rõhutas Kõlvart.

Tema sõnul näitab valge lindi kandja oma suhtumist, et inimesele ei ole ükskõik, mis toimub haridusega meie riigis. «Valge värvi valik oli teadlik ning valgel värvil on väga palju tähendusi – on see värv ju ka rahumeelsuse ja neutraalsuse apoliitiline sümbol, mille inimkond on sajandite jooksul oma meeltesse kinnistanud. Sümboolse mõtte värvidele on andnud inimesed - värvid iseenesest ei oma tähendust.»

Valge lint omab tähendust rahulepetel, pulmades, kingitustel või ka kodanikualgatustel, kuid mida erinevate sündmuste puhul valge lint konkreetselt tähendab – selle sõnastavad inimesed.

Idee algatajad olid Kõlvarti sõnul teadlikud valge lindi teistest tähendustest, näiteks võitluses naistevastase- ja lähisuhete vägivalla vastu. «Need kaks eesmärki, koolinoorte idee ja naisteühenduse idee on erinevad, kuid toetan mõlemaid kodanikualgatusi, sest tegemist on toetusavaldustega, mille puhul ei saa jääda kõrvalseisjateks. Mulle ei ole ükskõik, mis meie ühiskonnas toimub, olgu see siis kodus või koolis,» kinnitas haridusvaldkonda juhtiv abilinnapea.

Kõlvarti abi Karine Oganesjan kuulutas täna ennelõunal Facebookis, et jagab soovijatele valgeid linte ning need, kes on oma soovist enne kella 15 teatanud, võivad lindid kell 17.15 linnavalitsuse hoone nurga peal kätte saada. Pärastlõunaks oli postitus Valge lindi Facebooki-lehelt kadunud ning määratud kohas passisid vaid mitme meediakanali igavlevad kaameramehed.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles