Sikupilli kool ei tahaks gümnaasiumiosa niipea sulgeda

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sikupilli kooli abituriendid Anne-Liisa, Valeri ja Mari-Liis.
Sikupilli kooli abituriendid Anne-Liisa, Valeri ja Mari-Liis. Foto: Toomas Huik

Sikupilli keskkool on üks neist Tallinna koolidest, mille puhul haridusamet soovitas kaaluda 10. klassi mitteavamist, kuna õpilaste arv ei ole piisav nõutava kolme õppesuuna avamiseks.

Kool otsustas 10. klassi siiski avada ja nii alustasidki 20 õpilast täna oma kooliteed just Sikupilli kooli gümnaasiumiosas. Enne aktust kooli koridoris jutustanud 10. klassi noormehed leidsid, et selles koolis on lihtsam kui nii mõneski teises ja otsustasid just seetõttu Sikupilli kasuks.

Kooli direktor Villu Mengel kinnitas, et koolil on plaan ka tuleval õppeaastal 10. klass avada. «Meil on siin eeltööd teha veel üksjagu.» Ta märkis, et kuigi haridusamet soovitas kaaluda 10. klassi mitteavamist juba tänavu, on koolil aega nõutav kolmas õppesuund avada kuni 1. septembrini 2013.

Praegu saab valida kahe õppesuuna vahel ning koolist on võimalik saada ka sekretärikutse. Nii on mitu lõpetajat endale juba sekretär-asjaajajana ka töö leidnud.

Mengeli hinnangul vajab Eesti ka selliseid gümnaasiume, mis ei ole ehk nii tugevad kui erinevate haridusedetabelite esikümneid troonivad koolid. «Kui selliseid koole kärbitakse, siis on oht see, et meile jääb rohkelt õpilasi, kes on tänaval – kes ei ole sotsiaalselt küpsed, et otsuseid teha ning kes ei pruugi sellisesse kooli sisse saada, kus on tugev konkurents.»

Tema sõnul ei ole õpilane põhikooli lõpus veel sotsiaalselt piisavalt küps, et teha valikuid edasiseks eluks. Gümnaasium oleks õpilasele seega vajalik, et saada ettevalmistus eluks ja olla gümnaasiumi lõpetades teadlik sellest, mida võiks edasi teha, osutas Mengel.

Sikupilli kooli abituriendid Valeri, Anne-Liisa ja Mari-Liis leidsid, et gümnaasiumiosa peaks koolis kindlasti alles jääma. «See oleks väga jama, kui jääks ainult põhikool. Ilma keskkoolita muutuks see kool palju kahvatumaks,» leiab Valeri. «Sellest oleks väga kahju, sest siis sureks kool pigem välja,» lisas Mari-Liis.

Anne-Liisa hinnangul on tegemist väga hea kooliga, kus on sõbralikud õpetajad ja mõnus õhkkond.

Nii Valeri, Anne-Liisa kui Mari-Liis plaanivad pärast gümnaasiumi lõpetamist ülikooli astuda. Valeri tahaks õppida ajalugu, Mari-Liis meediat või psühholoogiat ja Anne-Liisa arstiteadust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles