Tallinna abilinnapea organiseerib vene koolide reformi vastast protestiaktsiooni

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge lint.
Valge lint. Foto: Marina Leonskaja

Eile kutsus haridusvaldkonda kureeriv abilinnapea Mihhail Kõlvart inimesi üles väljendama oma suhtumist haridus- ja teadusministeeriumi, mis tegelevat vene koolide eestistamisega.


Kõlvarti sõnul võib oma suhtumist kogu Eesti elanikkonna jaoks olulisse küsimusse alates tänasest näidata igaüks. Selleks pole tema sõnul vaja muud, kui kinnitada oma riietuse külge valge lint, kirjutas portaal Dzd.ee.

«Ma kutsun kõiki Eesti elanikke, kes muretsevad venekeelse hariduse pärast, 1. septembril ja kogu õppeaasta jooksul osalema aktsioonis «Valge lint». Selleks tuleb lihtsalt kinnitada see lihtne eraldusmärk oma riietuse külge. Niimoodi me väljendame oma negatiivset suhtumist sellesse kiirustamisse, millega haridusministeerium tahab venekeelsed koolid eestikeelsele õppele üle viia. Samuti toetame nende koolide hoolekogusid, kes esitasid taotlused vene keele valimiseks kooli õppekeeleks,» ütles Kõlvart.

Vastuseks küsimusele, miks just valge lint ütles abilinnapea, et esiteks ei kanna valge värv mingit poliitilist tähendust, teiseks on seda aga lihtne valmistada ning ta paistab hästi silma.

Soovijad võivad lindi saada ka võimuesindajate käest. Kõlvarti abi Karine Oganesjan kuulutas spetsiaalsel Facebooki-lehel, et võtab täna kuni kella 15 vastu soove lindi saamiseks. Tellijad saavad lindid kätte õhtul kell 17.15 Vabaduse väljaku nurgal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles