Kohus mõistis Lennusadama vaidluse kaotanud firmadelt välja 107 miljonit

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Lennusadamale.
Vaade Lennusadamale. Foto: Küllike Rooväli

Harju maakohus mõistis täna Lennusadamat aastaid enda valduses hoidnud erafirmadelt AS Verest, OÜ Agrin Partion, AS BPV ja ELA Tolli AS Eesti riigi kasuks välja 107,42 miljonit krooni.

Otsuse kohaselt mõisteti AS-lt BPV välja 20,66 miljonit krooni, AS-lt BPV ja ELA Tolli AS-lt solidaarselt 21,16 miljonit krooni ning AS-lt Verest, AS-lt BPV ja OÜ-lt Agrin Partion solidaarselt 65,6 miljonit krooni, kusjuures viimaselt summalt AS-lt Verest ja OÜ-lt Agrin Partion kokku mitte rohkem kui 39,46 miljonit krooni.

Pärast nõukogude vägede lahkumist jäi Lennusadam aastateks erafirmade kätte ning riik pidi selle enda kätte saamiseks minema kohtusse.

Justiitsministeerium esitas 1997. aastal Tallinna linnakohtusse hagi B&E, Verest ja Agrin Partion suhtes riigi omandiõiguse tunnustamiseks lennusadamas. 2006. aasta märtsis tegi ringkonnakohus otsuse, millega mõistis lennusadama maa ja ehitised riigile.

Riik esitas sadamat ebaseaduslikult vallanud firmade vastu lisaks ka hagi kahjude väljanõudmiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles