Politsei valvab ristmikel kooliminejate ohutust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooliaasta alguses valvavad linna suurematel ristmikel politseinikud ja abipolitseinikud.
Kooliaasta alguses valvavad linna suurematel ristmikel politseinikud ja abipolitseinikud. Foto: Peeter Langovits

Koolialguse nädalal on politsei kogu Eestis väljas tugevdatud jõududega ning hoiab silma peal suurematel ristmikel ja kooli- ning lasteasutuste lähistel ülekäiguradadel.


Traditsiooniliselt kaasatakse ohutu koolialguse tegevustesse ka igapäevaselt kabinetis töötavaid ametnikke. Selle aasta esimese seitsme kuuga sai liikluses vigastada 78 kuni 15-aastast jalakäijat ning valdav osa neist õnnetustest juhtus asulasisestel teedel.

Enam kui pooltel juhtudel on lapsed liikluses vigastada saanud jalakäijatena, veidi enam kui veerandil juhtudest jalgratturina. Seetõttu soovitab politsei vanematel, kelle lapsed kasutavad kooli minekuks liiklusvahendit, tuletada lastele meelde sellega ohutu liiklemise võtted. Kindlasti tuleb lastele selgitada uues liiklusseaduses kehtestatud nõudeid jalgratastele ja mopeedidele ning nendega liiklemise reegleid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles