Suures koguses narkootikume omanud mees mõisteti kümneks aastakse vangi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Peeter Langovits

Eile mõistis Harju maakohus 30-aastase Andrei Dolmatovi süüdi narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises suure varalise kasu saamise eesmärgil ja karistas teda 10-aastase vangistusega.

Karistusaja hulka arvati eelvangistuses viibitud aeg alates käesoleva aasta naistepäevast, teatas prokuratuuri pressiesindaja.

Laiendatud konfiskeerimise asendusena mõisteti Andreilt välja üle 2900 euro, mis tuleb tasuda riigi tuludesse. Lisaks tuleb Andreil tasuda sundraha ja menetluskulud. Andrei on varem karistatud varavastase süüteo eest.

Süüdistuse kohaselt omandas Andrei tuvastamata asjaoludel ebaseaduslikult suures koguses narkootilist ainet fentanüüli sisaldavat pulbrit ja hoidis seda oma Maardus asuvas suvilas. Tänavu 8. märtsil pidasid politseiametnikud Andrei Maardus Kogre tänavas kinni ning tema autost leiti 209,6 grammi eelnimetatud narkootilist ainet.

Läbiotsimise käigus leiti ja võeti ära Andrei suvila köögipõranda alla asuvast keldrist 12 minigripp kilekotti, milles oli 349,89 grammi narkootilist ainet fentanüüli sisaldavat pulbrit.

Kokku käitles Andrei ebaseaduslikult 559,49 grammi narkootilist ainet fentanüüli sisaldavat pulbrit, milles puhast fentanüüli oli 23,4 grammi. Sellisest kogusest oleks jätkunud narkojoobe tekitamiseks vähemalt 117 000 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles