1. september toob liiklusse muudatusi

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekäiguradade ohutust jälgib politsei täna ja homme kõrgendatud tähelepanuga.
Ülekäiguradade ohutust jälgib politsei täna ja homme kõrgendatud tähelepanuga. Foto: Liis Treimann

Alates 1. septembrist suureneb hommikuse tipptunni liiklustihedus. Tallinna liikluses suurendati tähelepanu laste turvalise koolitee tagamiseks, lisaks muutuvad ühistranspordi graafikud.

Turvalise koolitee tagamiseks on lasteasutuste juures uuendatud vöötradade märgistust, paigaldatud täiendavat turvavalgustust ristmikele ja ülekäiguradadele, teatas Raepress.

Lisavalgustust on pandud 20 ülekäigurajale. «Kui möödunud aasta seisuga oli lisavalgustusega 271 vöötrada ja ristmikku, siis praeguseks on lisavalgustusega ülekäiguradasid juba 291,» ütles kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg.

Uuendatud on kõigi Tallinna lasteasutuste juures olevate ülekäiguradade märgistust. Liiklusteenistuse direktori Tarmo Rüütelmaa sõnul eeldab kooliaasta algus kõigilt liiklejailt kõrgendatud tähelepanu.

«Arvestada tuleb, et kooliaasta algusega suureneb hommikuse tipptunni liiklustihedus Tallinnas tunduvalt ja kiirustamise vältimiseks tuleb tööle ja kooli jõudmiseks piisav aeg varuda.»

Kooliaasta alguses hoolitsevad laste teeületuse turvalisuse eest lisaks politseinikele ka Tallinna munitsipaalpolitsei ametnikud, kes on väljas seitsmel suuremal ristmikul.

Alustavad koolibussid

1. septembril hakkavad taas sõitma koolibussid, mis on Tallinna õpilastele tasuta, sõita saab õpilaspileti ettenäitamisel.

Koolibussid sõidavad igal koolipäeva hommikul neljas suunas: Viimsi haigla - Balti jaam, Tammneeme Balti jaam, Vääna-Jõesuu – Balti jaam ja Tabasalu - Balti jaam.

Seoses Pärnamäe tee ja Randvere tee ristmiku sulgemisega remondiga, mis kestab kuni 30. septembrini, suunatakse Tammneeme – Balti jaam koolibuss ümbersõidumarsruudile Randvere tee, Liilia tee ja Pärnamäe tee. Ümbersõidul tehakse koolibussi Mähe aedlinn peatus Randvere teel enne Randvere tee ja Liilia tee ristmikku. Sõiduplaani info: www.tallinn.ee/koolibuss

Muu ühistransport alustab samuti alates 1. septembrist üleminekut talvisele töökorraldusele. Käiku lähevad möödunud aasta sügis-talvised sõiduplaanid. Bussiliin nr 49 lõpetab talveperioodiks töö nädalavahetustel ja bussiliin nr 59 ei sõida seoses suvitushooaja lõppemisega enam Pikakari randa. Ühissõidukite uute sõidugraafikutega saab tutvuda Tallinna kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles