Lillefestivalil osalenute hiina laternad ohustasid Kadriorus elumaju

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augusti keskel lasid sajad inimesed hiina laternaid lendu Pirita rannas, pannes sellega muretsema lennuliikluse korraldajad.
Augusti keskel lasid sajad inimesed hiina laternaid lendu Pirita rannas, pannes sellega muretsema lennuliikluse korraldajad. Foto: Liis Treimann

Laupäeva õhtul Tallinnas Kadriorus laiali lennanud hiina laternad tekitasid inimestes paanikat, sest ümberringi on tuleohtlikud puust majad, seekord võtsid laternatest tuld paar puulatva.

«Enne kella ühtteist otsustasid nad lasta Poska majast õhku hiina laternaid, aga vaata, mis tuul oli sel ajal,» meenutas Õhtulehega rääkinud Kadrioru elanik Malle, kes ühest aknast nägi ühte põlevat puulatva, teisest järgmist ning üks latern oleks äärepealt aknast sisse lennanud.

Kõigest meetri kaugusel autost avastas Malle põlemas ühe laterna, mille ta ise maas ära kustutas, teine latern põles aga vaid mõne meetri kaugusel puumaja rõdust ning kolmas otse majade vahel puuriida peal.

Kadrioru pargi juhataja Ain Järve sõnul lennutasid Jaan Poska majja kogunenud Tallinna lillefestivalist osavõtnud kell 22.45 oma parimad soovid järgmiseks festivaliks hiina laternate abil taevasse ning Järve kinnitusel oli laternate süütamine ja lennutamine kõigi juhenditega kooskõlas..

«Kahetsusväärselt viis tuuleiil paar laternat tõesti Poska tänava äärse pärna latva,» tunnistas Järve siiski.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles