Politseiaia purskkaev ootab kapitaalremonti

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas on sel suvel avatud üks uus purskkaev, mitu purskkaevu on aga suletud ning ootavad remonti.


Gonsiori tänava äärses Politseiaias suletud nii keset teed olnud pikk jugade rida, kui pargi lõpus olnud uhke püramiidi ja värvidemänguga purskkaev. Purskkaevude eest hoolitseva asutuse Kadrioru Park juhataja Ain Järve sõnul ootavad Politseiaia purskkaevud kapitaalremonti.

«Need töötasid veel sel kevadel ja me oleme püüdnud neid põlve otsas parandada ja töös hoida. Aga kui purskkaev hakkab väsimuse märke näitama, siis sellest enam ei piisa. Sellepärast panemegi nad järgmisel aastal tõsisemasse remonti,» lausus Järve.

«See kolmnurk või püramiid, mis purskkaevu peal on, tuleb muuta tugevamaks ja kindlamaks, et jugasid ei oleks võimalik edasi-tagasi keerata. Ja pika kanali konstruktsiooni peame muutma, et ta oleks tunduvalt jäigem, kui ta täna on. Keegi ei osanud ju arvata, et vees sulistamine ja möllamine on nii intensiivne ja pakub nii paljudele lõbu ja naudingut. Nii et omaaegne lahendus ei arvestanud nii suurte koormustega,» lisas ta.

Järve sõnul on sel aastal probleem olnud ka Õismäe tiigi purskkaevuga, kuid seal leiti viga üles ning purskkaev töötab nüüd jälle korralikult. Probleemide põhjuseks oli katkine elektrikaabel, purskkaevul endal polnud häda midagi.

Kurvalt kuivad on praegu ka Wismari tänava äärse Falgi pargi ja Kopli kalmistupargi purskkaevud. «Falgi pargi purskkaevul ütlesid mõlemad pumbad üles, need on praegu mähkimisel. Aga see tähendab ühtlasi seda, et järgmisel aastal peame sinna uued pumbad leidma. Mähkimine aitab nii palju, et saame selle hooaja kuidagi lõpuni vedada,» selgitas Järve.

Kopli pargi purskkaevu tabas aga hoopis ootamatu häda. Nimelt tuli purskkaev sellepärast seisma panna, et veekaod olid väga suured. Ja lõpuks saadi jälile ka selle põhjusele. «Selgus, et linnaosavalitsus oli vahetanud firmat, kellelt tellitakse talvel lumekoristust ja nende uus lepingupartner kasutas oma eelkäijast tunduvalt raskemat koristustehnikat. Purskkaevu toitvate plastmasstorude muhvid olid selle raskusega paigast ära sõidetud ja sealt voolas lahinal vett välja. Nüüd on selge, et sinna tuleb panna metalltorud, plasttorudest ei piisa.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles