Tallinna esimeste klasside õpilased on oodatud suurele aabitsapeole

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aabitsapeol juhatab vägesid Aabitsakukk Venno Loosaare kehastuses.
Aabitsapeol juhatab vägesid Aabitsakukk Venno Loosaare kehastuses. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Haridusamet ja kesklinna valitsus kutsuvad 1. septembril kell 14 kõiki pealinna esimeste klasside õpilasi, nende vanemaid ja õpetajaid Vabaduse väljakul toimuvale suurele aabitsapeole, et ühiselt tähistada koolitee algust.


Aabitsapidu peetakse linnaväljakul juba kolmandat aastat, ühispeo eesmärk on väärtustada esimesse klassi astujat, tema pere ning õpetajat, vahendas Raepress.

Peale kooliaktuste toimumist on õpilased koos vanemate ja õpetajatega oodatud Vabaduse väljakule. Seal toimub kontsert, kus esinevad tuntud ja tunnustatud lastekollektiivid pealinna huvikoolidest. Lapsi tervitavad lauljad Getter Jaani ja Artjom Savitski ning aabitsapeo maskott Aabitsakukk (Venno Loosaar).

Platsil on avatud rohket tegutsemislusti pakkuvad meisterdamistelgid, maanteeameti spetsialistid tuletavad lastele meelde liiklusreegleid ja lubavad lähedalt politseiautot uudistada jpm.

Esimeses koolitunnis 1. septembril annavad õpetajad lastele aabitsapeo kutsed, millega saab osaleda ka õnneloosis. Auhinnad paneb välja haridusamet. Aabitsapidu on kõigile tasuta.

Tänavu 1. septembril läheb Tallinnas esimesse klassi 3871 last, ühtekokku istub pealinnas koolipinki aga 41 506 õpilast (39 639 linna koolides). Koolikoha sai linnakoolis 4315 esimese klassi õpilast, ent 444 õpilast asus õppima mujale (erakooli, välismaale vm.). Eelmise aastaga võrreldes alustab tänavu oma esimest kooliteed 472 last enam.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles