Põlenud maja naabrid kahtlustavad süütamist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju Tartu mnt 79.
Tulekahju Tartu mnt 79. Foto: Raigo Pajula

Tänavu 1. augusti hilisõhtul tekkis tulekahju Tartu mnt 79 elaniketa majas, naabrid kahtlustavad süütamist ning kardavad tulekahju kordumist.


Tartu mnt 79 on linnale kuuluv tsaariaegne räämas ja tühi puitelamu, mida linn praegu enampakkumisel maha üritab müüa. Maja otsas on tulemüür ja teisel pool seda on täpselt samasugune maja, kus elavad inimesed sees ja tegutseb ka korteriühistu.

Naabermaja elanikud kardavad, et 1. augusti põlenus võis mängus olla kellegi kuri käsi ning kardavad tulekahju kordumist. Naabrite sõnul on kummaline ka see, et samal päeval toimetasid majas mingid inimesed ning hoone ees seisis suur prügikonteiner.

«Sel päeval käisin viimati õues kella 23 ajal. Kõik oli korras, maja uksed-aknad olid kinni, töömehed ära läinud,» rääkis üks naabermaja elanik.

«Ja vähem kui 15 minuti pärast teatas, naaber, et kõrvalmaja põleb. Ja põles nii, et mõlemad korrused olid mõlemalt poolt leekides. Ja seda kõike ainult viie minutiga. Tuletõrje tuli kiiresti ja need mehed, kes kustutasid, ütlesid et nii nagu nad kustutama hakkasid, lõi kõva bensiinihais vastu,» meenutas ta.

Tulekahju tekkimine on tema sõnul seda kahtlasem, et elektrit hoones ei olnud. Pealegi oli majal rauduks ees ja aknad laudadega kinni löödud, keldriaknad aga lausa kinni müüritud.

«Meie uurija ütles, et hoone oli kinni ja tulekoormus oli tõepoolest suur. Ja et tema hinnangul oli tegemist lahtisest tulest tekkinud põhjusega, aga millest see tekkis, ta ei osanud öelda,» ütles Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava

Ta lisas, et tulekahju põhjuste uurimine on nihkunud päästjatelt politsei kätte ning praegu pole teada, kas politsei alustab menetlust või mitte. «Asi sõltub kahjusumma suurusest. Kahjusummal on kindel piir, millest ülespoole alustatakse automaatselt kriminaalmenetlust,» selgitas Raava.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva täpsustas, et karistusseadustik näeb ette kriminaalmenetluse alustamist, kui juhtumi käigus on tekitatud oluline kahju. Reedeks ei olnud maja omanik ehk Tallinna linn politseile kahjusummast märku andnud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles